Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
КОМЕДІЙНИЙ ТАЛАНТ БОКСЕРІВ
Чемпіони світу в суперважкій вазі українці Віталій та Володимир Клички одержали в Мюнхені (Німеччина) нагороду за комедійний талант, повідомляє gazeta.ua. Це їхнє «багатогранне обдарування» не раз легко і невимушено виявлялося братами в різних рекламних кліпах і під час різних ТБ-шоу.

Зазначимо, що нагорода Karl-Valentin-Orden отримала назву на честь мюнхенського коміка Карла Валентина. Її, починаючи від 1973 року, присуджують щороку «за особливі заслуги в галузі гумору».

НЕБОЖИТЕЛІ У МУЗЕЇ ХАНЕНКІВ
Музей Ханенків (Київ) продовжує ознайомлювати громадськість з предметами найбільшої та найціннішої вітчизняної колекції класичного мистецтва Піднебесної, повідомляє artzbirka.com. Нині темою виставки, приуроченої до китайського нового року, обрано дивовижний світ Безсмертних, у якому в небесних палацах і серед диких гір бенкетують божества і феї, літають дракони, а землею мандрують святі різних релігій. Серед раритетів виставки — роботи видатних китайських художників, таких як Лян Кай, Тань Ін, Чжу Да.
Гості виставки зможуть детально ознайомитися з численними символами, образами та віруваннями, що знайшли втілення в мистецьких творах ХVII — початку XX ст. Виставка «Небожителі» пропонує побачити і пережити реальне у фантастичному, людське в божественному так, як це сприймали майстри традиційного мистецтва Піднебесної.

ЛЕГЕНДА ВІТЧИЗНЯНОГО ЖИВОПИСУ
У київській галереї «Мистецька збірка» відкрилася виставка українського художника Івана Марчука, повідомляє artzbirka.com. На ній представлено ранній період творчості майстра. Полотна, написані ще за радянських часів, — самобутні, символічні й філософські, сповнені глибинними прадавніми образами — цілковито відрізняються від догматичного соцреалізму тієї епохи. Глядач матиме змогу побачити, з чого починався Іван Марчук, легенда українського живопису.
Видання Daily Telegraph 2007 року включило митця до ста найвизначніших геніїв сучасності. Він — єдиний українець, якого Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла до лав «Золотої гільдії», де налічується лише 51 художник із усього світу. Зараз Іван Марчук — найтитулованіший художник України і лауреат Шевченківської премії.
Виставка триватиме до 19 лютого.
також у паперовій версії читайте:
  • НАЙУСПІШНІШІ ПИСЬМЕННИКИ
  • ХОРОР-МЮЗИКЛ ІЗ МАКСОМ БАРСЬКИХ
  • «УКРАЇНСЬКІ» «ЗОЛОТІ ОРЛИ»
  • ФІНАЛІСТИ НА ЄВРОБАЧЕННЯ-2012
  • ЮВІЛЕЙ ГАЙДНА
  • У КИЄВІ ПОКАЗУЮТЬ ЗИМОВЕ ЗАКАРПАТТЯ І ГОБЕЛЕНИ
  • МАНДРІВНА ВИСТАВКА «ЯПОНСЬКОЇ КРАСИ»
  • НОВИЙ АЛЬБОМ РІНГО СТАРА
  • СЛУХАЄ ДРОВА
  • SPICE GIRLS ЗБИРАЮТЬСЯ У ТУРНЕ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».