Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
2012: НА СТАРТ!
Рік, який розпочався лише кілька днів тому, буде багатий на спортивні події. І все ж дві з них стоять зосібна. По-перше, футбольний чемпіонат Європи, в якому вперше на правах господаря візьме участь збірна України; по-друге, літня Олімпіада, яку в липні-серпні прийматиме столиця Великої Британії.

Проте зараз у центрі уваги все-таки зимовий сезон, під час якого українські вболівальники можуть сподіватися хіба що на біатлоністів. Зараз у німецькому Обергофі триває четвертий етап Кубка світу (з дев'яти запланованих), а центральною подією стане чемпіонат світу, який від 1 до 11 березня прийматиме ще одна біатлонна столиця Німеччини — Рупольдинг. Лідерами української команди є сестри Валя і Віта Семеренки, серед чоловіків сподівання пов'язані насамперед із Сергієм Седнєвим.
На жаль, в інших зимових видах спорту українці якщо і беруть участь, то все більше перетворюються на статистів. Раніше так сталося в хокеї, елітарний дивізіон якого українська збірна залишила кілька років тому, фігурному катанні, в якому після завершення кар'єри танцюристів Олени Грушиної й Руслана Гончарова, а також одиночниці Олени Ляшенко на високому рівні немає за кого вболівати. Нині цей шлях повторює лижний спорт. Ветеран Валентина Шевченко все ще змагається, але бути в чільній світовій десятці вже не може, а зміни лідерові немає...
Тому доводиться компліментарно згадувати президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака і шкодувати, що на інші зимові види спорту своїх «бринзаків» бракує.
Щоправда, і в літніх їх негусто. Перед стартом Олімпіади варто згадати, що, приміром, у плавальному басейні Лондона навряд чи лунатиме український гімн. Час Яни Клочкової позаду, інших чемпіонів вітчизняна система підготовки спортсменів ще не народила.
Сподіваємося на успіх легкоатлетів — тут ще не всі традиції втрачено, і торішній успіх Ольги Саладухи на чемпіонаті світу дає підстави для оптимізму.
Є надії на вдалий виступ боксерів. Популярність цього виду спорту пояснити легко — це і збережена школа боксу, і багаторічний успіх братів Віталія і Володимира Кличків, і зрештою шанс перейти з еліти аматорів до професійного боксу, де значно вищі гонорари. На світовій першості в азербайджанській столиці Баку українці перевершили найсміливіші очікування, чекаємо продовження у Лондоні.
Ще є кілька видів спорту, в яких можливі й не надто очікувані успіхи — чотири роки тому в Пекіні приємно здивували представники кульової стрільби, веслування.
Олімпійський вогонь запалає 27 липня, а згасне 12 серпня. Протягом двох з половиною літніх тижнів Лондон привертатиме увагу шанувальників 31 виду спорту, понад 12 тисяч атлетів з більш як двохсот країн розіграють 302 комплекти нагород.
Утім, навряд чи набагато менша увага спрямовуватиметься в червні до Києва, Харкова, Львова і Донецька, а також чотирьох польських міст, де відбуватимуться поєдинки футбольного чемпіонату Європи.
Збірна України потрапила до непростої групи разом із командами Франції, Англії та Швеції. Успіх у такому квартеті означатиме, що підопічні Олега Блохіна стрибнули вище голови та обійшли когось із фаворитів усієї першості.
Якщо аналізувати попередні результати збірної на аренах Євро-2012, то складається враження, що стадіони обирали не господарі, а їхні опоненти з інших країн. Гіршого за статистикою виступів вибору, ніж Донецьк, годі уявити. «Синьо-жовті» в столиці Донбасу запам'яталися безбарвними нічиїми і вирішальними поразками. Попри це, Донецьк прийматиме два поєдинки команди Блохіна — з французами та англійцями. Київ отримав стартовий поєдинок проти шведів, «фартовий» Львів, де українці «витягували» найбезнадійніші зустрічі, вболіватиме за представників інших збірних.
Зрештою, найголовнішим є факт проведення Євро-2012 в Україні та Польщі. Змагання розпочнуться у Варшаві 8 червня і завершаться київським фіналом 1 липня. Якщо нам пощастить побачити господарів хоч у чвертьфіналі, то це буде приємним бонусом.
також у паперовій версії читайте:
  • СРІБНЕ РІЗДВО УКРАЇНСЬКОГО БІАТЛОНУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».