Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
«ЩЕДРИК» У 3D
Цей твір у виконанні Олега Скрипки став звукорядом нового однойменного різдвяного мультфільму, створеного режисером-аніматором Степаном Ковалем у жанрі пластилінової 3D-анімації, повідомляє expres.ua. Сценарій стрічки — різдвяна історія маленького хлопчика, який знайомиться з найголовнішим святом на Землі, подорожуючи в часі із сучасного міста до стародавнього казкового села.

На створення мультика знадобилося 150 кг пластиліну та 100 кг солі.
«Щедрик» — твір Миколи Леонтовича, обробка давньої української новорічної щедрівки, найвідоміша нині новорічна пісня в усьому світі, в перекладі англійською має назву «Колядка дзвонів».

ІСТОРІЯ УКРАЇНИ В КАРТИНКАХ
Письменники брати Віталій та Дмитро Капранови працюють над художньою історією України в картинках для дорослих, повідомляє gazeta.ua. Вони вважають, що історія нашої держави — суцільний набір фактів із величезними темними дірами, де немає головного — стрижня. Тож їхня мета його знайти і з'єднати факти в одну струнку лінію.
Основою книжки стане мапа сучасної України, на яку накладатимуть землі, які долучались і відходили у різні періоди. Ще будуть картинки-комікси головних героїв. Ілюстрації до книжки намалює лідер гурту «От Вінта» Юрій Журавель.
Назви у книги поки немає. Назвати «Історією України» письменники вважають буде пафосно, адже це не зовсім історія, радше її художня версія.

СУЧАСНЕ МИСТЕЦТВО В ЦІНІ
Торік на аукціонах Christie's і Sotheby's продано предметів сучасного мистецтва на 1,7 млрд дол. За інформацією експертів, ринок зріс на 35% порівняно з показником 2010-го. Такі дані надають фахівці Bloomberg, які підрахували результати 12 основних торгів творами сучасного мистецтва, що протягом року аукціони проводять у Лондоні та Нью-Йорку.
Аукціонному будинку Sotheby's удалося продати творів сучасного мистецтва на 844,1 млн дол. Оборот Christie's становив 834,3 млн дол.
Експерти зазначають: колекціонери вважали за краще купувати роботи відомих і перевірених авторів на кшталт Герхарда Ріхтера, що є одним із найдорожчих сучасних художників. Кілька його картин продано за суми, які перевищують 10 млн дол. Найдорожчою картиною Ріхтера, що торік установила рекорд на Christie's, стала «Свічка» (1982), яку продали за 16,6 млн дол.
також у паперовій версії читайте:
  • «УКРАДЕНЕ ЩАСТЯ» ПО-НОВОМУ
  • ПОЧАТОК ЮВІЛЕЙНИХ СВЯТКУВАНЬ
  • НЕВІДОМИЙ КОНЦЕРТ ДЖЕНІС ДЖОПЛІН
  • РЕКОРДСМЕНКА З ПРОДАЖУ
  • ГОЛОВНІ ГАСТРОЛЕРИ РОКУ
  • НАЙЩЕДРІШІ ЗНАМЕНИТОСТІ
  • ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ СМС-РОМАН
  • КІРКОРОВ І БАСКОВ— НАЙДОРОЖЧІ
  • ПЕРЕКЛАЛИ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОЮ
  • НАГОРОДЖЕНА У ФЛОРЕНЦІЇ
  • УШАНУЮТЬ ЗЕМЛЯКА
  • ЗАГРАЛИ НА ДІДЖЕРІДУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».