Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ПОКРАЩЕННЯ ЖИТТЯ ВЖЕ ЗАВТРА?
У 2011 році влада заклала основу для поліпшення життя громадян, незважаючи на те, що рік був непростий і напружений. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час підсумкової прес-конференції.

Глава держави відзначив стійке зростання економіки України в поточному році. Водночас наголосив, що виконання окреслених завдань ускладнюється невигідними газовими контрактами з Росією. «Я переконаний, що ми повинні вирішити це питання і ми його вирішимо»,— зазначив він.
Віктор Янукович упевнений, що життя українців у 2012-му поліпшиться.
«Переконаний, що соціальні стандарти повинні зростати. І ми робитимемо все для того, щоб це відчували люди. Ідеться про якість життя, а це і житлово-комунальні послуги, і медицина, і освіта»,— зауважив В. Янукович. Він підкреслив, що дуже важливо, що українці загалом зберігають суспільну злагоду.
За словами Президента, Україна підбила підсумки спільного з європейськими партнерами шляху, підготувавши нові правові межі відносин — питання асоціації й всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі.
Запитання журналістів на прес-конференції торкалися найважливіших аспектів життя країни. Стисло наводимо відповіді Президента на деякі з них.
Україна проаналізує ефективність та економічну привабливість роботи ЄврАзЕС перед тим, як ухвалювати рішення про приєднання.
«Щодо ЄврАзЕС наша позиція була і залишається такою, як і раніше. Ми хочемо подивитися, як буде працювати ЄврАзЕС, побачити результати його роботи»,— сказав В. Янукович.
За словами Президента, ці результати можна буде побачити тільки після того, як ЄврАзЕС почне працювати в умовах вступу Росії до СОТ.

* * *
Глава держави закликає серйозно поставитися до проведення в Україні земельної реформи.
На його переконання, проведення земельної реформи буде результативним тільки тоді, коли воно буде прозорим, коли зміни обговорюватимуться владою та громадськістю. «Це дасть нам можливість побачити з перших кроків недоліки, і як тільки ми їх побачимо,— виправити»,— наголосив він.
За словами В. Януковича, податки на землю, що сплачуватимуться органам місцевого самоврядування, обов'язково спрямовуватимуть на розвиток села.

* * *
В Енергетичному співтоваристві ухвалюють рішення, що суперечать національним інтересам України, зазначив В. Янукович.
За його словами, якщо б Україну вважали рівноправним партнером, то при ухваленні рішення про будівництво «Північного потоку» їй мала б надійти пропозиція щодо участі в цьому проекті. «Але такого не сталося. Крім того, це було зроблено, я сказав би, демонстративно. Показали, що можуть обійтися без нас»,— додав глава держави.
На думку Віктора Януковича, потрібно було розділити відповідальність і можливості газотранспортної системи між споживачем — Європою, постачальником — Росією і транзитером — Україною, тобто створити газотранспортний консорціум. «Я не хочу, щоб наша газотранспортна система була на «узбіччі», відкинута і нікому не потрібна. Ми докладатимемо зусиль для створення газотранспортного консорціуму»,— запевнив Президент.

* * *
Україна хоче домовитися з Росією про отримання газу за ціною, не вищою, ніж 250 дол. за тисячу кубічних метрів.
«Ми (українська сторона.— Ред.) вважаємо, що ціна не повинна бути вища за 250 доларів. А якою вона буде, важко сьогодні сказати»,— зауважив глава держави.

* * *
Президент Віктор Янукович заявляє, що стосовно чиновників, які не йдуть у ногу з часом, ухвалюватимуть жорсткі кадрові рішення.
«Ми підходили і жорстко підходитимемо до прийняття кадрових рішень по тих чиновниках, які не відповідають вимогам часу»,— сказав він.
За його словами, попри позитивні зрушення в економіці та початок реалізації важливих національних проектів, у нього виникли серйозні питання до роботи уряду і загалом виконавчої влади. «Я неодноразово казав, що ціла низка прорахунків, інертність, а інколи прямий опір бюрократичного апарату стояв на заваді вирішення багатьох питань»,— наголосив він.
Водночас Президент підкреслив, що виконавча влада поточного року упоралася з поставленими завданнями, однак зазначив, що прорахунки мають бути виправлені. «Прорахунки треба своєчасно виправляти і ніколи їх не повторювати»,— заявив він.

* * *
Президент пообіцяв зробити все, що від нього залежить, аби в країні журналісти почувалися захищеними.
«Я хотів би, щоб ви від мене почули, що я буду завжди жорстко припиняти будь-які дії, спрямовані проти гідності, життя і здоров'я журналістів, спроби тиску на ЗМІ з боку чиновників, влади чи політиків»,— запевнив глава держави.
В. Янукович зауважив, що, як і будь-який громадянин України, він бажає бачити на екранах телевізорів і шпальтах газет якісні достовірні журналістські матеріали, що торкаються важливих питань, пов'язаних із життям суспільства.

* * *
Віктор Янукович вважає себе заручником справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко, але не сказав, чи амністує її.
Він нагадав, що підготовлено проект нового Кримінально-процесуального кодексу, який найближчим часом буде передано на розгляд парламенту. На думку В. Януковича, цей та інші законопроекти піднімуть рівень захисту прав людини.
«Я не проти того, щоб Ю. Тимошенко була звільнена при певних умовах, які передбачені українськими законами. Більше того, я б хотів, щоб ця справа якомога скоріше була завершена. Я зацікавлений більше, ніж будь-хто. Бажаю того, щоб це так сталося»,— сказав Президент.
Водночас він не хоче брати на себе відповідальність за те, на що, за Конституцією, у нього немає повноважень. «Це також злочин буде, якщо я почну зловживати своїми повноваженнями»,— підсумував Президент, відповідаючи на запитання, чи можливе все-таки рішення про амністію Ю. Тимошенко.



[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ТИМОШЕНКО ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВІД АПЕЛЯЦІЙ І КАСАЦІЙ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».