Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
БУКОВИНСЬКИЙ БЕБІ-БУМ
У двох гірських селах Путильського району Чернівецької області живуть 180 багатодітних матусь, повідомляє 24tv.com.ua. У селі Дихтинець — 83 жінки, які народили п'ятеро і більше дітей, а в Киселиці — близько 100. Середній вік матерів-героїнь — 40 років, є й молодші.

За словами місцевих, у гірських селах на Буковині бебі-бум триває вже сто років. У середині минулого століття семеро дітей у сім'ї вважалося нормою. Жінки народжували і по 14 дітлахів. Нині в сім'ях горців у середньому по п'ять–вісім дітей.

ГАРРІ ПОТТЕР ПО-ЛЬВІВСЬКОМУ
У Львові відкрили перший у Європі клуб-ресторан «Три мітли» в стилі фільмів і книг про Гаррі Поттера, повідомляє ukranews.com. У програмі відкриття був тричаклунський турнір, показовий матч з квідичу та дегустація магічних страв.
Клуб-ресторан задумано як заклад для сімейного відпочинку. Зал стилізовано під їдальню школи Ґоґвортса — стіни з каменю, дерев'яні столи, портрети чарівників на стінах. Посередині на підлозі — скляний колодязь, в якому видно триголового пса. Щоб усе було достовірно, власники ресторану замовили точні копії предметів, які використовували у фільмі, на студії Warner Brothers. Тепер тут є чарівні палички героїв, мітли, меч Грифіндора, чарівні шахи, Сортувальний Капелюх, мантії, шалики, краватки та посуд з Англії.
Меню також у стилі «Гаррі Поттера» — маслопиво, золотий снітч тощо. Персонал закладу схожий на героїв книги. Діти, які приходитимуть у ресторан, отримуватимуть на вході плащі й чарівні палички, щоб відчути себе учнями Ґоґвортса. Заклад розраховано на 60 осіб.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • РЕКОРДИ
  • ЗНАХІДКИ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».