Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«МЕТАЛІСТ» ВІДІГРАЄТЬСЯ ЗА ВСІХ
На стадії плей-оф футбольних єврокубків Україну представлятиме лише один клуб — харківський «Металіст». Підопічні Мирона Маркевича відмінно провели груповий турнір Ліги Європи — виграли чотири поєдинки і два матчі звели до нічиєї. На стадії 1/16 фіналу бронзові призери чемпіонату України отримали в суперники австрійський «Зальцбург». Зустрічі відбудуться 16 і 23 лютого наступного року, харків'яни проведуть удома другий матч.

На відміну від українського клубу, «Зальцбург» оформив вихід до наступної стадії Ліги Європи лише в останньому турі, випередивши за додатковими показниками французький «Парі Сен-Жермен». Обидва клуби набрали по 10 очок, при цьому австрійцям довелося здобути в словацькій столиці Братиславі надвольову перемогу над аутсайдером квартету «Слованом». Уже до шостої хвилини «Зальцбург» поступався з рахунком 0:2, але ще до перерви зусиллями Янтшера і Леонардо відновив паритет, а після перерви додав до свого активу вирішальний м'яч — 3:2. До речі, виграв групу F, у якій австрійці стали другими, іспанський «Атлетик» з Більбао.
У домашній бундеслізі «Зальцбург» бореться за чемпіонство. Після 19 турів майбутні суперники «Металіста» з 30 очками ідуть третіми, випереджаючи на два бали вже переможеного харків'янами опонента «Аустрію» на два бали і стількома ж пунктами поступаючись «Рапіду» і «Ріду», які обіймають перші дві позиції.
У разі успіху в протистоянні із «Зальцбургом» команда Маркевича поміряється силами з переможцем пари «Рубін» (Росія) — «Олімпіакос» (Греція).
Що ж до останнього матчу «Металіста» в груповому турнірі, то він мав для українського клубу лише престижне значення — на відміну від голландського АЗ, якому, щоб залишитися на другій сходинці, потрібна була щонайменше нічия.
Той факт, що Мирон Маркевич залишив удома кілька провідних виконавців, серед яких капітан команди Клейтон Шав'єр та її найнебезпечніший форвард Тайсон, не означав, що на господарів очікує легка прогулянка. Навіть прибувши до Нідерландів у послабленому складі, харків'яни прагнули продовжити свою безпрограшну серію.
Звісно, підопічні Герта Вербека спробували забити вже у дебюті, проте втілити цей задум у життя не вдалося. Двом ударам Расмуса Ельма бракувало влучності, а з потужним пострілом Роя Беренса впорався Олександр Горяїнов.
«Металіст» грав дисципліновано, від оборони, але користувався щонайменшою нагодою для організації контрвипадів. Під час одного з них був зароблений стандарт, який у підсумку й призвів до голу. Себастьян Бланко виконав кутовий від правого прапорця, а Олег Шелаєв, дочекавшись м'яча на лінії штрафного майданчика, завдав удару. Вирішальний дотик належав Марко Девичу, який, вдало підставивши ногу, відзначився у третій єврокубковій зустрічі поспіль.
Насолодитися перевагою «жовто-сині» не встигли. Господарі майже одразу за допомогою кількох передач кинули у прорив правим флангом Етьєнна Райнена, прострілом якого, випередивши того ж таки Шелаєва, скористався Адам Махер. Два взяття воріт розділили якихось 40 секунд!
Відновивши рівновагу, АЗ незабаром майже вдалося вийти вперед. Забити «у роздягальню» лідеру чемпіонату Нідерландів завадила поперечина, яка прийняла на себе могутній удар Ельма зі штрафного.
За те ж, що на 65-й хвилині на табло все ще палали дві одинички, харків'яни насамперед мають дякувати своєму голкіперові. Його пильність почергово перевіряли Йоханн Гудмундссон, Беренс, Ельм, Махер, проте 36-річний Горяїнов «тягнув» усе.
Між тим у Відні «Аустрія» уразила ворота шведського «Мальме», і голландці стали діяти обережніше — поразка за такого сценарію залишала їх за межами турніру. Протягом останнього часу матчу суперники створили кілька напівмоментів, але врешті-решт арбітр зафіксував нічию.
Виступ «Металіста» в цьогорічній Лізі Європи — єдина світла пляма на тьмяному тлі, створеному результатами інших клубів. Слідом за «Шахтарем» і «Динамо» безрадісно завершила свою кампанію полтавська «Ворскла», яка в Німеччині поступилася «Ганноверу» з рахунком 1:3. Здобути більше, ніж два очки в шести зустрічах, підопічним Миколи Павлова завадив насамперед брак досвіду виступів на міжнародній арені. Жодному зі своїх суперників із Данії, Бельгії та Німеччини полтавці суттєво не поступалися, та все ж змушені задовольнитися останнім місцем у групі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРО-2015— В УКРАЇНІ
  • ДВІ ПЕРЕМОГИ УКРАЇНСЬКОГО ХОКЕЮ
  • БІАТЛОН: РІЗДВЯНИЙ АНТРАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».