Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ВОЛЯ ДО... НІЧИЄЇ
Четвертою нічиєю в шести зустрічах Ліги Європи київське «Динамо» завершило участь у другому за значенням клубному турнірі континенту. Зважаючи на розвиток подій у домашній зустрічі з ізраїльським «Маккабі» з Тель-Авіва, укладення мирної угоди можна навіть занести до активу — господарі поля змогли зрівняти рахунок, маючи на двох футболістів менше.

Після першого тайму уболівальники віце-чемпіонів України сподівалися на диво, яке видавалося фантастикою перед початком поєдинку в Києві й, зрештою, насправді не було реальним. Одначе факт залишається фактом. Після 45 хвилин динамівці забили рівно половину потрібних м'ячів, водночас проміжний результат у Стамбулі також дарував надію.
Киянам у середу через травми не могли допомогти Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Огнєн Вукоєвич, Тарас Михалик і Горан Попов. Динамівці згадали про статус господарів лише на п'ятій хвилині. Євген Хачеріді опинився на незвичній для себе позиції й блискучим пасом вивів Брауна Ідейє на побачення з голкіпером. Форвард не зближувався з воротарем і пробив. На жаль, для київських уболівальників удар вийшов кволим.
Та все ж підопічні Юрія Сьоміна досягли свого на 12-й хвилині. Щоправда, допоміг їм у цьому півзахисник гостей Шеран Єйні. Після подачі зі штрафного у виконанні Олександра Алієва і удару головою Леандро Алмейди м'яч рикошетом від капітана ізраїльтян влетів у ворота — 1:0. Через п'ять обертів секундної стрілки кияни подвоїли перевагу, коли простріл Бетао з лівого флангу ефектним пострілом під поперечку замкнув капітан господарів Олег Гусєв.
Спинятися на досягнутому гравці «Динамо» не збиралися. Вони надалі тиснули на ворота суперника, змушуючи його помилятися. Зокрема, чудові нагоди збільшити рахунок змарнували Олександр Алієв і Мілош Нинкович. Однак удар першого парирував голкіпер Гай Хаїмов, а сербові трохи забракло влучності. В підсумку до перерви цифри на табло не змінилися. У цей же час у Туречччині, де «Бешикташ» приймав англійський «Сток Сіті», перед вели гості з рахунком 1:0. До фантастичного сценарію залишалося два голи динамівців і збереження результату в Стамбулі.
Початок другої половини зустрічі не віщував нічого поганого для киян. Вони продовжили активні атакувальні дії, проте в певний момент забули про захист. Цим одразу скористався суперник, запустивши в прорив Муссу Конате. Останнього зупинив Алмейда, щоправда, зробив це ціною фолу останньої надії.
Побачивши перед собою червону картку, захисник попрямував за межі поля. Одразу після цього ізраїльтяни відіграли один гол. Удар зі штрафного прийняла на себе «стінка», але першим на добиванні опинився Омер Веред (2:1). На цьому неприємності для «Динамо» не закінчилися. Ближче до середини другого тайму червону картку отримав Хачеріді, а на 62-й і 75-й хвилинах відзначилися Ельран Атар і Мунас Даббур, вивівши «Маккабі» вперед.
Навіть удев'ятьох господарі не здалися і намагалися тиснути на ворота суперника. Їхні старання втілилися в гол Гусєва на 80-й хвилині. Наприкінці зустрічі небезпечні нагоди створювали обидві команди, та все ж нічийний результат варто вважати справедливим. На більше, ніж нічия, футболісти Сьоміна не награли, попрощавшись із Лігою Європи.
Утім, навіть перемога була б пірровою — в Туреччині «Бешикташ» після перерви не тільки відігрався, а й тричі забив у ворота англійців, заслужено посівши перше місце в групі Е з 12 очками. «Сток Сіті», у якого залишилося ще після п'ятого туру 11 балів, задовольнився другою позицією, динамівці фінішували третіми з сімома балами, у «Маккабі» в підсумку — два пункти, і обидва тель-авівський клуб здобув після нічиїх із «Динамо».
У четвер завершили першу частину сезону полтавська «Ворскла» і харківський «Металіст». Для цих колективів останні матчі в груповому турнірі Ліги Європи мали престижне значення — полтавці усі шанси втратили раніше, харків'яни достроково виграли свою групу.
також у паперовій версії читайте:
  • ДВІ СЕСТРИЧКИ— ПІВКОМАНДИ
  • «ДИНАМО» — ЗИМОВИЙ ЧЕМПІОН

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».