Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
НАЗВАНО ЛАУРЕАТІВ ПРЕМІЇ PINCHUKARTCENTRE-2011
У Києві назвали лауреатів премії PinchukArtCentre-2011 — першої приватної загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, що присуджують молодим українським художникам, повідомляє korrespondent.net. Лауреатів вибрали члени почесного міжнародного журі.

Володарем Головної премії став Микита Кадан із роботою «Постамент. Практика витіснення». Він отримав 100 тис. гривень і можливість пройти місячне стажування у майстерні одного із всесвітньо відомих художників. Крім того, Кадан без попереднього відбору потрапляє до списку номінантів на отримання премії Future Generation Art Prize-2012 — міжнародної нагороди для молодих художників.
Лауреатом першої спеціальної премії PinchukArtCentre-2011 стала Жанна Кадирова, а друга спеціальна премія у Сергія Радкевича. Переможці одержать по 25 тис. гривень кожен і пройдуть місячне стажування в майстерні одного зі всесвітньо відомих художників.
Приз громадськості у розмірі 10 тис. гривень виборов Микита Шаленний з серією робіт «Самотність».

МАНДРІВНИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ ДІСТАВСЯ ДО КИЄВА
У київському кінотеатрі «Жовтень» відбудуться покази польсько-українського мандрівного кінофестивалю «Бо!», повідомляє culture.unian.net. Це ініціатива польських і українських кінематографістів. Вона спрямована на активізацію співпраці між двома державами у галузі кіно та ширше ознайомлення глядачів з кінематографом сусідів.
Засновниками фестивалю є польська «Студія «Бо!» та українська компанія «Батискаф Продакшн». Оригінальна ідея фестивалю — у його мандрівному форматі, щоб якомога більша аудиторія побачила фільми своїх сусідів. Заходи проходитимуть у різних містах, причому обов'язково частина фестивалю — у Польщі, частина — в Україні.
Цьогоріч фестиваль «Бо!» відбувається вперше. Перед тим як завітати до Києва, він побував у трьох обласних центрах — Луцьку, Тернополі та Львові. В його програмі — повнометражні ігрові та документальні фільми обох країн.
Кінофестиваль триватиме до 22 грудня.
також у паперовій версії читайте:
  • УПОДОБАЛИ КУМЕДНІСТЬ І СПРАВЖНІСТЬ
  • ЗНАЙШЛИ ГРОШІ НА «ГОГОЛЬFEST»
  • ОБРАЛИ НАЙКРАЩИХ
  • НАЙБІЛЬШИЙ КОМПОЗИТОРСЬКИЙ ПРИЗ
  • СВЯТКУВАТИМУТЬ П'ЯТИРІЧЧЯ
  • РОБОТИ ДА ВІНЧІ — У КІНОТЕАТРІ
  • ПЕРЕМОГЛА КНИЖКА ПРО КАТЕРИНУ БІЛОКУР
  • ВРУЧЕНО НАЙПРЕСТИЖНІШУ МИСТЕЦЬКУ НАГОРОДУ
  • МАЛЮЄ ВИНОМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».