Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ТРИ ВИМОГИ БЮТу
Депутати від фракції «БЮТ–Батьківщина» блокуватимуть роботу парламенту доти, доки парламентська більшість і влада не дослухаються до трьох вимог, які висунула у четвер на Погоджувальній раді опозиція. Про це на брифінгу заявив новообраний, замість Івана Кириленка, лідер фракції «БЮТ–Батьківщина» Андрій Кожем'якін, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні наша фракція ухвалила рішення блокувати трибуну і висунула три ультиматуми: по-перше, негайно припинити знущання над Юлією Тимошенко в камері, які зараз відбуваються за участю судді Шевченківського суду, прокурорів, слідчих і працівників СБУ; по-друге, негайно звільнити Юлію Володимирівну з-під варти, щоб вона могла лікуватися. По-третє, внести до порядку денного законопроект Віктора Швеця, проголосувавши за нього в першому, другому читанні та в цілому. Цей документ стосується приведення до європейських норм чинного кримінального законодавства України»,— зазначив А. Кожем'якін.
Лідер фракції «БЮТ–Батьківщина» поінформував, що парламентська більшість не погодилася з такими вимогами опозиції. Натомість, за словами депутата, Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував розблокувати трибуну і спробувати внести до порядку денного законопроект Віктора Швеця про декриміналізацію ст. 365 Кримінально-процесуального кодексу, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.
Водночас опозиція відмовилася від такого варіанта, оскільки, на її думку, він явно провальний. «Вони (парламентська більшість.— Укрінформ) хочуть поговорити про це і, звичайно, не голосувати. Натомість розблокування роботи Верховної Ради їм потрібно для ухвалення закону про ринок землі та закону про ГТС, яким фактично ГТС буде вкрадено в України»,— вважає Андрій Кожем'якін.
Нардеп також відкинув звинувачення опонентів у намаганнях подібними діями потрапити на майбутніх парламентських виборах до парламенту. «Ми стоїмо за людину, яка є нашим лідером, жінкою і другом. Тому якщо у когось чешуться кулаки і він хоче розблоковувати, я бажаю успіхів. Ми не будемо розблоковувати трибуну ні сьогодні, ні завтра... Поки наші вимоги не будуть прийняті»,— наголосив лідер фракції.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЯКБИ ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА ПРОВОДИЛИ НАЙБЛИЖЧОЇ НЕДІЛІ...
  • 20 РОКІВ БЕЗ СРСР
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».