Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ОЦЕ ТАК ЩАСЛИВЧИК!
Делмі Кінні, 50-літній житель Атланти штату Джорджія (США), вдруге за три роки став мільйонером за допомогою лотереї, повідомляє lenta.ru.
Уперше щасливчик виграв мільйон доларів 2008 року в миттєвій лотереї Super Millions. Удруге в цій самій лотереї — кілька днів тому. Кінні сказав, що має намір відкласти частину виграного мільйона на освіту своїх трьох дітей, а решту передати на доброчинність.

Шанс виграти у лотерею становить приблизно один на п'ять мільйонів, а от імовірність взяти мільйонний джек-пот двічі навіть не підраховується.

УШАНУВАЛИ МОЛОТОК
У місті Гадяч Полтавської області встановлено пам'ятник молотку. Його висота — 2,7 м, довжина — 5,5 м. Розташований він біля однойменного магазину заводу «Горизонт», повідомляє ua.korrespondent.net. Пам'ятник — збільшена копія звичайного господарського молотка.
У квітні цього року при заводі «Горизонт» також відкрили музей молотка. У ньому зараз понад двісті експонатів. Від найдавнішого — кам'яного молотка — до найсучаснішого. Є молоток із ковадлом для зубних коронок, карбування, ремонту взуття, обробки шкіри, слюсарні, покрівельні, столярні, ковальські, для збивання кедрових шишок, киянки. Навіть молоток для ремонту контрольно-вимірювальної апаратури. Під кожним молотком написане прізвище того, хто його приніс і звідки.

УКРАЇНЦІ ВИЗНАЧИЛИ СІМ АРХІТЕКТУРНИХ ЧУДЕС КРАЇНИ
Підбито підсумки і нагороджено переможців Всеукраїнської акції «Сім чудес України»: замки, фортеці, палаци, що стартувала у березні 2010 року, повідомляє tsn.ua.
За результатами опитування сотні експертів у галузі туризму, архітектури, історії й культури було визначено 21-го фіналіста. До їхнього числа увійшло по сім найкращих замків, фортець і палаців, які від 22 серпня змагалися за звання чудес України. Згідно з умовами акції, саме за результатами інтернет-голосування та опитування експертів (із розрахунку 50/50) було визначено переможців акції.
Серед переможців — Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська обл.), Алупкінський (Воронцовський) палац (Крим), Кам'янець-Подільська фортеця (Хмельницька обл.), Луцький Верхній замок (Волинська обл.), Митрополичий палац (м. Чернівці), Палац у Качанівці (Чернігівська обл.) і Хотинська фортеця (Чернівецька обл.).
також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».