Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«ДИНАМО» ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЛІДЕРОМ
Одразу два київсько-донецькі протистояння подарував уболівальникам 19-й тур чемпіонату України з футболу. Проте якщо «Шахтар» легко здолав «Арсенал», то динамівцям довелося докласти максимум зусиль, аби здобути перемогу над «Металургом» і зберегти перший рядок у турнірній таблиці.

Виліт із Ліги чемпіонів неабияк розізлив футболістів донецького «Шахтаря». Тиждень тому п'ять «сухих» м'ячів від чемпіона одержали «Карпати», а цього разу свою порцію отримав «Арсенал». У першому колі «каноніри» зіграли з донеччанами внічию на своєму полі, тому команда Луческу могла мститися і за ці втрачені очки.
У киян на «Донбас Арені» була своя мотивація: команда Леоніда Кучука за три останні тури не забила жодного м'яча і два поєдинки програла. Будь- який позитивний результат у поєдинку проти лідера українського футболу був би повною реабілітацією.
Про марність київських сподівань усі зрозуміли ще в середині першого тайму: гості пропустили двічі, а до того ж заробив вилучення Богдан Шершун. На думку арбітра Анатолія Жабченка, на його совісті «фол останньої надії» проти Луїса Адріано, хоч є сумніви, що бразилець у момент передачі від Фернандіньйо був «поза грою».
Другий матч поспіль «Арсенал» змушений проводити удесятьох, і знову нерівність у складах пішла на користь їхнім опонентам. Якщо «Чорноморцеві» у попередньому турі кияни могли забити бодай одного разу, то на «Донбас Арені» шансів у них не було. Підсумкові 5:0, і «Шахтар» оновлює рекорд, який тримався між цими командами від 28 листопада минулого року — тоді донеччани здолали «Арсенал» із рахунком 4:0.
Десяти хвилин основного часу не вистачило луцькій «Волині», аби приїхати додому з Харкова з трьома очками. Забивши на старті гри проти «Металіста», лучани без втрат завершили перший тайм. А у другій половині матчу все було проти них. Спочатку дніпропетровський арбітр Віталій Романов надумав вилучити ключового оборонця гостей Ванче Шикова, побачивши «фол останньої надії», а за 18 хвилин він вилучив із поля бразильського нападника «Волині» Гобера. У меншості волиняни трималися до останньої десятихвилинки, але швидких нападників харків'ян до кінця втримати так і не вдалося. Тож 3:1, і Віталію Кварцяному залишається нарікати на арбітрів, які останнім часом надто часто вилучають з поля гравців його команди.
Із двома вилученнями завершив гру в Маріуполі й «Дніпро», від якого очікували гостьової перемоги. Тим паче, що «Іллічівець» не перемагав дніпропетровців удома від 2005 року, а це — десять матчів поспіль. Та після перерви гості «горіли» — 2:0. Коли ж зрівняли рахунок, граючи в нерівних складах після вилучення оборонця Стрінича, то не встояли перед умотивованим суперником.
Фінальною крапкою було вилучення Руслана Ротаня, котрий отримав другу жовту картку на останніх хвилинах гри. «Арбітраж був жахливий. Була серія рішень, які нам нашкодили»,— наставникові «Дніпра» Хуанде Рамосу потім залишалося нарікати тільки на суддів.
Київські динамівці у понеділок увечері завершували програму 19-го туру і не дали донецькому «Шахтарю» втриматися на вершині турнірної таблиці. Донецький «Металург» нині не подарунок. У минулому турі всю силу «Металурга» відчула «Ворскла» (6:3), а за тиждень до цього підопічні Володимира П'ятенка дали бій «Шахтарю».
У грі з «Динамо» донеччани особливих турнірних завдань не вирішували, на відміну від киян, для яких кожна втрата очок може нагадати про себе на фініші чемпіонату. Після гри зі «Сток Сіті» однією з головних проблем Юрія Сьоміна був напад. Мілевський продовжує відбувати дискваліфікацію, а Шевченко травмований.
Як і очікувалося, були проблеми з грою в Ідейє. Форвард киян без передачі в футбол не грає і йому проблемно чіплятися за м'яч без допомоги партнерів. У Ярмоленка також настав момент, коли замість голів він оббиває ворота суперника з різних боків, а коли влучає в рамку, то обов'язково у воротаря.
Загалом за гру обидві команди створили не більш ніж п'ять гольових моментів. У гостей були небезпечні набіги Лазіча і несподівані удари Траоре, який, щоправда, цього вечора з вигідних позицій бив «у молоко». У другому таймі в «Динамо» було знову чимало ударів із середньої відстані. Знову часто бив Гармаш, але його відсоток влучання в площину воріт низький.
Не зумів підсилити гру й Аді, який замінив Бетао, і запам'ятався лише постійною втратою м`яча. Коли більшість гравців «Металурга» потирали руки від здобуття нічиєї у грі з «Динамо», все зіпсував Вукоєвич. Хорват пішов до штрафмайданчика і після серії рикошетів пробив із розвороту у кут воріт Бандури. Після цього Вукоєвич зірвав аплодисменти нечисленних фанів «Динамо», а у відповідь подарував уболівальникам свою футболку.

Результати матчів 19-го туру:
«Шахтар» (Донецьк) — «Арсенал» (Київ) — 5:0
Голи: 1:0 — Срна (13), 2:0 — Коста (29), 3:0 — Мхітарян (57), 4:0 — Богданов (68), 5:0 — Едуардо (76)
«Зоря» (Луганськ) — «Оболонь» (Київ) — 1:2
Голи: 1:0 — Хомченовський (17), 1:1 — Г. Баранець (57), 1:2 — Г. Баранець (64)
«Таврія» (Сімферополь) — ФК «Олександрія» — 4:1
Голи: 0:1 — Довгий (10), 1:1 — Матюхін (25, автогол), 2:1 — Гігіадзе (31, пен.), 3:1 — Шиндер (76), 4:1 — Калініченко (79).
«Чорноморець» (Одеса) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:2
Голи: 0:1 — Самодін (22), 0:2 — Самодін (63), 1:2 — Цигирлаш (90)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 3:2
Голи: 1:0 — Фомін (8), 2:0 — Кожанов (29), 2:1 — Ротань (58), 2:2 — Калініч (74), 3:2 — Ярошенко (86, пен.)
«Ворскла» (Полтава) — «Карпати» (Львів) — 1:1
Голи: 1:0 — Безус (37), 1:1 — Батіста (56)
«Металіст» (Харків) — «Волинь» (Луцьк) — 3:1
Голи: 0:1 — Павлов (8), 1:1 — Соса (83), 2:1 — Фініньйо (85), 3:1 — Тайсон (90+3)
«Динамо» (Київ) — «Металург» (Донецьк) — 1:0
Гол: 1:0 — Вукоєвич (89)
також у паперовій версії читайте:
  • ОЛЕГ БЛОХІН: ІЗ ГРУПИ ЗОБОВ'ЯЗАНІ ВИЙТИ
  • БІАТЛОН: ПОЇХАЛИ!

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».