Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
НА ЧЕРКАЩИНІ ЗНАЙШЛИ УНІКАЛЬНИЙ МЕЧ
Скіфський меч-акінак невідомий чоловік здав до історичного музею райцентру Кам'янка на Черкащині, повідомляє gazeta.ua. Він розповів, що річ знайдено на території Кам'янського району. Зброю датують V–VІ ст. до нашої ери.
Меч, завдовжки 44,5 см і вагою 360 г, виготовлено за зразком давньогрецьких мечів-махайрів, але він вигнутий і заточений, як серп. У греків вони були рівні й гострі з обох боків. Скіфи ж заточували так, щоб від удару була глибша рана. Мечів великих, як у кіно, тоді не виготовляли.

Експертиза Інституту археології Національної академії наук підтвердила його автентичність. Спеціалісти також визначили, що меч перебував тисячі років у глинистому ґрунті. Можливо, на пагорбі, тобто у сухому місці. Ще встановили, що руків'я виготовлене з високоякісної сталі, а лезо — з крицевого заліза.

НАЙСТАРІША ВЧИТЕЛЬКА ЙОГИ У СВІТІ
Жителька міста Санкт-Петербурга у штаті Флорида (США), 91-літня Берніс Бейтс потрапила до Книги рекордів Гіннесса як «Найстаріший учитель йоги у світі», повідомляє gazeta.ua. Вона вважає, що її досягнення має заохочувати інших людей займатися спортом, у тому числі йогою, в будь-якому віці.
Таємницю свого успіху приписує своїм «дітям» — людям віком за шістдесят, які раз на тиждень відвідують її заняття.
Рекордсменка стверджує, що де-небудь в Індії, імовірно, живе сторічний йог, який також міг би претендувати на цей рекорд. Проти такого розгортання подій вона не заперечує.

ШАХОВИЙ СТІЛ— ЮВЕЛІРНА ПРИКРАСА РОКУ
На міжнародному форумі «Ювелір Експо» визначили переможця конкурсу «Найкраща ювелірна прикраса року», повідомляє gazeta.ua. Нею стала шахова дошка «Бендер проти Бендера», виконана майстром із Кіровограда Андрієм Коваликом. Фігурки на шаховій дошці — герої улюблених комедій.
«За основу для шахових фігур узято персонажів стрічок «12 стільців» і «Золоте теля» — найяскравіших радянських артистів: Юрського, Миронова, Гердта, Євстигнєєва, Папанова, Крамарова, Куравльова, Федосєєву-Шукшину, Ролана Бикова. Усі вони вийшли фотографічно схожими»,— розповів майстер після отримання нагороди.
Фігури виготовлено з коштовних металів: срібла та золота. Дерев'яну дошку інкрустовано сріблом, такий самий візерунок зроблено на стільцях.
Орієнтовна вартість виробу — близько двохсот тисяч гривень.

НА НАЙДОВШІЙ ЛАВЦІ В УКРАЇНІ ОСВІДЧУЮТЬСЯ В КОХАННІ
Найдовшу в Україні лавку встановлено на набережній у Дніпропетровську, повідомляє gazeta.ua. Її довжина — 50 м. Кожні два метри лавки прикрашено бронзовими скульптурами.
Цю лавку називають сімейною, бо скульптури на ній відображають життєвий шлях сім'ї. Під парасолькою люди можуть сховатися від проблем, біля кота та собаки — миритися, а біля амура — освідчуватися в коханні. Наприкінці лавки встановлено обручки, як на машинах у наречених.
Водночас на лавці зможуть відпочивати сто осіб. Її внесли до Книги рекордів України.
Набережну Дніпропетровська також занесено до Книги рекордів України як найдовшу: її протяжність 23 км.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЗНАЙ НАШИХ!
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».