Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ІНШОГО ШАНСУ МОЖЕ НЕ БУТИ
Депутат Європарламенту Олександр Мирський вважає, що нині є всі шанси для укладення договору про асоціацію між Україною та ЄС.
Таку думку він висловив під час засідання «круглого столу» в УНІАН, організованого Інститутом української політики.

О. Мирський нагадав, що на останньому засіданні комісії Європарламенту з питань закордонних справ Єврокомісії було рекомендовано до кінця поточного року укласти договір про асоціацію між Україною та ЄС, а в першій половині 2012 року цей договір парафувати. «Це навіть не рекомендація. Це настійна рекомендація. Таке завдання від Європейської комісії з питань закордонних справ у Ради ЄС є»,— зауважив він.
За словами депутата, резолюцію буде ухвалено саме у такому вигляді, оскільки рішення профільної комісії є визначальним для цього. «Тобто іншої резолюції вже не буде. Це свідчить про те, що договір практично Європейським парламентом акцептований, і решта владних структур, яка повинна просувати його вперед, буде зобов'язана його виконати»,— сказав він.
Народний депутат від фракції «НУНС» Ірина Геращенко зазначила, що нині потрібно докласти максимум зусиль для підписання договору про асоціацію вже цього року. «Такого шансу для України може вже й не бути. Нам потрібно використати цю кон'юнктуру, коли в Європейському Союзі головує Польща»,— переконана вона.
Народний депутат також додала, що підписання договору дасть Україні змогу поставити крапку щодо можливості її участі в Євразійському союзі. «Немає жодного сумніву, що Москва бачить ключовим учасником цього проекту Україну. І немає жодного сумніву, що докладатимуться зусилля, щоб Україну втягнути до Євразійського союзу»,— підсумувала І. Геращенко.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ВИЗНАТИ ГОЛОДОМОР ГЕНОЦИДОМ
  • СВІТОВИЙ КОНГРЕС УКРАЇНЦІВ ЗАКЛИКАЄ СВІТОВУ СПІЛЬНОТУ ВТРУТИТИСЯ У СПРАВУ ТИМОШЕНКО
  • ЖУРНАЛІСТИ ОБ'ЄДНУЮТЬСЯ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».