Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ФАВОРИТИ ЗДОБУВАЮТЬ ПЕРЕМОГИ
З-поміж матчів 17-го туру найперше варто згадати Одесу, де на новому стадіоні зустрілися місцевий «Чорноморець» та львівські «Карпати». Арена «Чорноморець» стала третім сучасним стадіоном із критими трибунами, що став до ладу в Україні за останні десять днів.

У Південній Пальмірі, яка теж претендувала на прийняття Євро-2012, узялися за оновлення стадіону Чорноморського пароплавства ще у 2008 році. Сам матч пройшов в умовах аншлагу, видався бойовим і закінчився нічиєю — 2:2. «Єдине розчарування — втрачена перемога»,— поділився враженнями наставник «моряків» Роман Григорчук.
Перед грою з «Олександрією» наставник динамівців Юрій Сьомін непокоївся за кондиції своїх підопічних, котрі прибули зі зборів своїх національних команд, але марно. Лідер навіть без Андрія Шевченка та Артема Мілевського легко розбив одного з аутсайдерів. Цей матч став 70-м для Сьоміна на чолі «Динамо» в чемпіонатах України.
Навряд чи хтось сподівався на інший результат, адже попередні п'ять очних зустрічей також завершувалися на користь киян. Не дивно, що «прогнозовану» гру проігнорували столичні вболівальники, яких на клубному стадіоні зібралося менш ніж чотири тисячі. Це тоді, коли наступного року «Динамо» планує цілковито перебратися на оновлений НСК «Олімпійський».
Принаймні таку ідею виношує президент «біло-синіх» Ігор Суркіс. За його словами, якщо вдасться домовитися з керівництвом «Олімпійського», то всі матчі весняної частини нинішньої першості динамівці гратимуть на новій, 70-тисячній, арені. Щоправда, платити 450 тисяч гривень за день оренди пан Суркіс буде лише тоді, коли «Динамо» стане єдиним столичним клубом, що гратиме на НСК.
Якщо на стадіоні «Динамо» за матчем команд Прем'єр-ліги спостерігало 3890 глядачів, то інший двобій «елітних» колективів, «Зорі» та «Металіста», зібрав рекордно малу аудиторію — лише 700 осіб. Умовно домашній поєдинок луганчани знову проводили за межами рідного міста. Однак цього разу навіть не в Алчевську, де відмовилися грати «металісти», нарікаючи на низьку якість газону, а в Донецьку — на РСК «Олімпійський». Як результат, «бездомну» команду підопічні Мирона Маркевича розірвали на шматки — 5:1. Дубль, другий в українській кар'єрі, на рахунку Марко Девича.
У Дніпропетровську, де також планували провести матчі фінальної частини чемпіонату Європи, минулого вікенду обійшлося без аншлагу. Хоч гру «Дніпра» з «Кривбасом» і називають регіональним дербі, проте результат у дніпропетровських матчах був завжди один — у всіх попередніх матчах гості з Кривого Рогу не перемагали.
Утім, будь-які серії добігають кінця. Сталася неприємність і у «Дніпра» — «старший брат» уперше програв на своєму полі «Кривбасу». «Складно пояснити те, що відбулося. Ми володіли ігровою перевагою, але програли суперникові, який лише двічі ударив по воротах. Гру зламало пенальті»,— пояснив провал іспанський тренер «дніпрян» Хуанде Рамос. Справді, 11-метровий удар, який призначив Юрій Мосейчук у ворота Яна Лаштувки, виглядав суперечливим.
Не обійшлося без нарікань на дії арбітрів і в інших матчах. У Маріуполі, де «Іллічівець» приймав «Арсенал», дісталося бригаді арбітрів на чолі з Віталієм Годуляном — тут не зарахували м'яч маріупольця Ігоря Тищенка, помилково визначивши офсайд. У підсумку дві команди пішли з поля «сухими», як і в матчі першого кола.
Не можна залишити без уваги чергову, вже сьому поспіль, перемогу «Шахтаря» над земляками з «Металурга». Загалом «метадони» не можуть перемогти «шахтарів» уже в 30 матчах.

Результати матчів 17-го туру:
«Динамо» — «Олександрія» — 4:0
Голи: Ідейє, 4; Ярмоленко, 45+1, 83; Назаренко, 57 (у свої ворота)
«Шахтар» — «Металург» (Д) — 2:0
Голи: Л. Адріано, 64 (пен.); Шевчук, 88
«Дніпро» — «Кривбас» — 0:2
Голи: Лисенко, 21 (пен.); Єслінек, 30
«Іллічівець» — «Арсенал» — 0:0
«Таврія» — «Волинь» — 1:0
Гол: Калиниченко, 89
«Чорноморець» — «Карпати» — 2:2
Голи: Балашов, 45+1 (пен.); Джиммі, 81 — Батіста, 65; Федецький, 85
«Зоря» — «Металіст» — 1:5
Голи: Мілько, 33 — Девич, 19 (пен.), 47; Крістальдо, 21; Соса, 80 (пен.) Фініньйо, 90+1
«Ворскла» — «Оболонь» — 0:1
Гол: Баранець, 59
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОВЕСНА — БЕЗ «ШАХТАРЯ»
  • БЕЗ НАГОРОД, АЛЕ З ЛІЦЕНЗІЄЮ
  • ДО БРАЗИЛІЇ — ЧЕРЕЗ АНГЛІЮ?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».