Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СТАРІ СТАНЦІЇ ЛОНДОНСЬКОГО МЕТРО ПЕРЕТВОРЯТЬ НА МУЗЕЇ ТА ПАБИ
Станції Лондонського метрополітену, які не працюють, стануть новими пам'ятками британської столиці — там мають намір відкрити підземні музеї та паби, повідомляє novynar.com.ua.
З такою ініціативою виступив 38-річний британський підприємець Айіт Хамберс. Він з'ясував, що нині у Лондоні не експлуатують 26 станцій, у тому числі ті, які можна вважати історичними, — Down Street Underground Station, де під час Другої світової війни відбувалися засідання уряду на чолі з Вінстоном Черчіллем, або частково оновлена Aldwych Strand Station 1907, яка слугувала декорацією до одного з фільмів про Гаррі Поттера. Багато станцій закрито понад 70 років.

Підприємець вважає, що вони мають величезний потенціал.
«Там можна зробити все, що завгодно: музеї, трактири, паби, ресторани, концертні зали — можливості безмежні», — наголошує він.
Британець просуває свій проект від 2009 року. За цей час ідеєю Хамберса зацікавилася компанія Climbing, яка переобладнала європейську гідроелектростанцію на споруду для альпіністів. Однак щоб проект британця почав реалізовуватися, свою згоду на перебудову станцій має дати мер міста Борис Джонсон і керівництво компанії, яка керує Лондонським метрополітеном.
Фахівці запевняють, що влада погодиться втілити цю ідею в життя найближчим часом, оскільки зараз у британській столиці популярні проекти, пов'язані з підземними тунелями.

КНИЖКА ПРО НЬЮ-ЙОРК ІЗ АРОМАТОМ ПІЦИ, КАВИ Й СМІТТЯ
Консьєрж одного з нью-йоркських готелів Ембер Джонс створив унікальну книжку-комікс про Нью-Йорк, яку можна не тільки читати, а й нюхати, повідомляє tsn.ua. Така ідея спала йому на думку через постійні запитання постояльців готелю про те, де можна знайти в місті найкращу піцу, найкращу випічку чи найкращу каву.
За словами Джонса, він завжди вказує туристам, де ці самі місця, і обов'язково додає: «Далі йдіть на запах».
На думку Ембера, запахи Нью-Йорка — одна з визначних пам'яток. Саме тому він вирішив поділитися своїм знанням міста та його ароматами з широкою аудиторією.
Джонс випустив книгу New York, Phew York, за допомогою якої діти, їхні батьки і туристи зможуть ознайомитися з Нью-Йорком і його ароматами. Сюжет засновано на подорожі маленького хлопчика з батьками містом. На її сторінках дитина спускається в метро, заходить до найкращих ресторанів, кав'ярень, їсть пончики і піцу, стикається з нічним життям мегаполіса, потрапляє на центральні вулиці й у брудні підворіття.
Читач зможе не тільки побачити зображення всіх цих місць, а й відчути їхні запахи. Для цього достатньо потерти пальцем у певних місцях на сторінках.
Усього в книзі New York, Phew York тридцять різних запахів, притаманних Нью-Йорку. Серед них — піца, хот-дог, дим, бублики, сміття, каналізація, щойно підстрижена трава, риба і кава.
також у паперовій версії читайте:
  • НОУ-ХАУ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • МАНДРИ
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».