Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
ЯПОНСЬКИЙ ПОЛІТИЧНИЙ ЗЕМЛЕТРУС
29 серпня 2011 року офіційно пішов у відставку прем'єр-міністр Японії Наото Кан. Цього кроку від нього очікували ще починаючи з весни нинішнього року, коли катастрофічний землетрус спровокував аварію на атомній станції Фукусіма.
Шість місяців тому Наото Кан, узявши на себе більшу частину відповідальності за дії влади в умовах катастрофи, оголосив, що піде у відставку лише після того, як ситуація на аварійній станції відносно стабілізується.

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергетики, які регулярно відвідують японські атомні станції, наголошують у своїх звітах, що становище з безпекою на цих об'єктах можна вважати задовільним. Але маючи справу з країною, яка розташована в епіцентрі особливо сейсмічної зони, жодних абсолютних гарантій ніхто, звичайно, дати не може. Наото Кан може бути спокійним — у цій екстремальній ситуації він діяв, як справжній «ядерний камікадзе», продемонстрував завидну політичну волю, цілеспрямованість, енергію, які дали можливість принаймні стабілізувати становище.
«Демократична партія» Японії швидко визначилася з кандидатурою нового прем'єр-міністра. Варіант з достроковими парламентськими виборами міг завершитися для країни справжнім політичним землетрусом, тому правляча політична еліта досягла компромісу.
У вівторок новим прем'єр-міністром Японії було обрано Йосіхіко Ноду. Він займав пост міністра фінансів в уряді Наото Кана. Йосіхіко Нода став шостим головою кабінету міністрів Японії за останні п'ять років.
Новому урядові, окрім проблем безпеки атомних станцій, доведеться серйозно зайнятися поліпшенням стану японської економіки. Зокрема, пропонується випустити спеціальні державні облігації, які мають забезпечити розвиток відновлюваних джерел електроенергії.
Наразі Японія опинилася перед черговими викликами, пов'язаними з економічним станом. Досить потужні землетруси продовжують коливати ґрунт. Це вимагає додаткових фінансових вливань для забезпечення безпечної роботи решти атомних станцій країни, які дають майже дві третини електроенергії, яка споживається в Японії.
Балансування США на межі банкрутства, посилення курсу китайського юаня щодо долара провокують зростання курсу і японської ієни. Внаслідок цього дорожчим стає японський експорт, скорочується виробництво, посилюється політичне невдоволення населення. Тому новому японському прем'єр-міністрові доведеться вирішувати титанічне за обсягом та складністю завдання.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАКИСТАН — КИТАЙ: ПОШУКИ СПІЛЬНОГО ЗНАМЕННИКА
  • ГОЛОДУВАННЯ — ПРОТИ КОРУПЦІЇ
  • ВИБОРИ В АБХАЗІЇ
  • «ЄВРОЛОКОМОТИВ» ПРИГАЛЬМОВУЄ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».