Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЛІГА ЄВРОПИ — ТУРНІР ДЛЯ «ДИНАМО»
Київське «Динамо» не змогло довести випадковість поразки від російського «Рубіна» в домашньому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Після фіаско з рахунком 0:2 підопічні Юрія Сьоміна осоромилися і в Казані.

«Динамо» від перших хвилин гостьового поєдинку кинулося вперед. На 13-й хвилині м'яч навіть залетів до сітки воріт Сергія Рижикова. На жаль, для українських уболівальників Огнєн Вукоєвич чи то пробивав із офсайду, чи відштовхнув опонента в цьому епізоді.
«Рубін» знову діяв за схемою, яка принесла успіх у Києві,— дисциплінований «залізобетонний» захист за сподіванням на швидкі контрвипади. Не відмовила головна зброя команди Курбана Бердиєва і на рідному стадіоні. Усе в парі «Рубін» — Динамо» стало очевидно, коли казанці провели першу блискавичну контратаку.
На 19-й хвилині шанувальники українського клубу впали у відчай: рахунок за підсумком двох зустрічей став 3:0 на користь казанців. Алан Касаєв обіграв на лівому фланзі Даніло Сілву і, пройшовши до чужого штрафного майданчика, наважився на удар. Голкіпер «Динамо» Олександр Шовковський відбив м'яч перед собою, а першим на добиванні опинився Дядюн, якого чомусь перестав опікати Айїла Юссуф. Молодий гравець, якому в цій грі було довірено роль єдиного форварда «Рубіна», з кількох метрів уразив дальній кут.
Згодом досвідчений воротар киян вибачався за свою помилку, але її з Шовковським цілком можуть розділити і згадані в попередньому абзаці футболісти, й інші захисники динамівців.
Кияни відповіли ударом Романа Єременка з лінії штрафного майданчика, але Рижиков без особливих зусиль ліквідував загрозу. Багато боротьби та порушень за відсутності небезпечних моментів — так можна охарактеризувати те, що відбувалося на полі надалі. До перерви воротарі лише зрідка вступали в гру. На 42-й хвилині Шовковський легко зловив м'яч після штрафного, виконаного Гекденізом Караденізом. Динамівці атакували наполегливіше, але оборона господарів діяла бездоганно.
На другий тайм гості вийшли в оновленому складі. Півзахисник Денис Гармаш з'явився на полі замість хавбека Лукмана Аруни. У той же час наставник господарів Курбан Бердиєв вважав за краще не поспішати з кадровими корективами, хоч картина гри зазнала деяких змін. «Динамо» почало діяти агресивніше, небезпечніше. На 51-й хвилині в ході стрімкої контратаки Андрій Ярмоленко пробив поруч із дальньою стійкою. Ще через п'ять хвилин Олег Гусєв завдав удару із розвороту — Рижиков був напоготові.
Здавалося, господарі вирішили зіграти на утримання рахунку і навмисно віддали ініціативу суперникові. Рідкісні випади росіян до чужих володінь були нетривалими і не завершувалися навіть напівмоментами. За півгодини до фінального свистка Сьомін пішов ва-банк, замість захисника Даніло Сілви кинувши в бій Андрія Шевченка.
На останніх хвилинах «Динамо» пропустило другий гол. Вийшовши на заміну, Медведєв після швидко розіграного штрафного випередив захисника і з лінії воротарського майданчика замкнув передачу Крістіана Нобоа. М'яч, забитий у компенсований час Олегом Гусєвим, уже нічого не вирішував. Він лише встановив остаточний рахунок протистояння — 1:2 у Казані, 1:4 за підсумком двох зустрічей.
Сьогодні «Рубін» дізнається суперника в стиковому раунді Ліги чемпіонів. Кияни змагатимуться на тій же стадії Ліги Європи. Варто зауважити, що ранній виліт із престижного турніру може бути й на користь динамівцям. Шляхом призерів до Ліги чемпіонів намагатимуться пробитися чотириразовий володар Кубка європейських чемпіонів «Баварія», фіналіст Ліги 2006 року «Арсенал», «Ліон» і «Вільярреал», що мають досвід виступів у півфіналі, а також представник Італії «Удінезе». Погодьмося, нинішнє «Динамо» навряд чи щось могло б протиставити цим колективам.
У стиковому раунді Ліги Європи, крім динамівців, «Дніпра» і «Металіста», можуть зіграти також львівські «Карпати» і полтавська «Ворскла». Для цього напередодні ці команди мали здолати опір ірландських опонентів. Львів'янам було трохи легше — вдома вони двічі забили і не пропустили від «Сент-Патрікса».
Полтавцям довелося складніше — минулого тижня вони не змогли відкрити рахунок у протистоянні з лідером чемпіонату Ірландії «Слайґо Роверз» (0:0), тому підопічним Миколи Павлова неодмінно варто було забивати на виїзді.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУЧЕСКУ — БЕЗ ПОДАРУНКА, АРСЕНАЛ — З ПРЕМІАЛЬНИМИ
  • ДОЩ НА КОРИСТЬ БАТТОНА
  • НА ШЛЯХУ ДО БРАЗИЛІЇ— РОДОНАЧАЛЬНИКИ ФУТБОЛУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».