Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
НОРВЕГІЯ ВШАНУВАЛА ЖЕРТВ ТЕРАКТУ
У Норвегії в понеділок увечері пройшли демонстрації та факельні ходи на пам'ять про жертв нападів минулої п'ятниці. За останніми даними, внаслідок акцій Андерса Берінг Брейвіка загинуло 76 осіб, близько ста отримало поранення, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Багато учасників меморіальних ходів несли квіти, співали церковні гімни та обіймали один одного.
«Сьогодні наші вулиці заповнені любов'ю»,— сказав наслідний принц Хаакон, звертаючись до стотисячного натовпу в центрі Осло.
Між тим Андерс Берінг Брейвік, звинувачений у здійсненні вибуху в центрі Осло і бійні на острові Утойя, заявив на судовому засіданні, що він входив до організації, в якій «є ще два осередки».
Брейвік узяв на себе відповідальність за здійснення цих нападів, але не визнав себе винним за обвинуваченнями у тероризмі. За його словами, він хотів покарати правлячу в Норвегії Трудову партію за те, що вона допустила масову іміграцію.
Прем'єр-міністр Єнс Столтенберг звернувся до людей, котрі зібралися на ходу. «Беручи участь у цій акції, ви говорите гучне «так» демократії,— сказав він.— Це марш за демократію, толерантність і єдність». «Зло може убити людину, але не може підкорити цілий народ»,— додав прем'єр.
Звинуваченому Брейвіку «світить» максимальний термін ув'язнення, передбачений за тамтешніми законами,— 21 рік. Хоч ті, хто продовжує становити небезпеку для суспільства, можуть бути залишені за ґратами на довший термін.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПЕРТИ ПРОГНОЗУЮТЬ
  • ЧИ ВЖИВАЮТЬ УКРАЇНЦІ НАРКОТИКИ?
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».