Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ПОДВІЙНИЙ УДАР ВІД БРАУНА ІДЕЙЄ
Другий тур обійшовся без поєдинків, у яких між собою зустрічалися б претенденти на медалі першості, тому на перший план вийшли матчі за участю інших клубів. Цікаво було спостерігати за виїздом «Динамо» до Олександрії, де однойменна команда проводила перший домашній поєдинок в еліті.

Ураховуючи відстань до цього міста на Кіровоградщині (близько 300 км), динамівці вирішили їхати на гру автобусом, а не летіти літаком. Можливо, це чотиригодинна мандрівка так вплинула на киян, чи то «Олександрія» так упиралася, але підопічні Юрія Сьоміна у першому таймі не виглядали надто переконливо.
Хоч найімовірнішою причиною є майже сорокаградусна спека, за якої будь-якому футболістові важко показати свої найкращі якості. Проте у складі гостей був гравець, якому цього справді кортіло: екс-нападника французького «Сошо» Брауна Ідейє тренер гостей приберіг на другий тайм, і йому вистачило дев'яти хвилин, аби зробити результативну передачу та вперше відзначитися в українській першості.
Наприкінці матчу нігерієць оформив дубль, ставши сьомим новачком в історії вітчизняних чемпіонатів, що відзначався двічі в першому матчі за свій новий клуб. У «Олександрії» був свій привід для радощів: гол захисника Андрія Запорожана в середині другого тайму став для цієї команди першим у ворота «Динамо» за їхню тепер уже п'ятиматчеву історію протистоянь. Наставник господарів Володимир Шаран не надто засмучувався поразкою, адже для його команди головні матчі попереду. А Юрій Сьомін, у свою чергу, нарікав на спеку, що заважала футболістам грати.
Напружений поєдинок відбувся в Харкові, де місцевий «Металіст» зустрічався із «Зорею». Луганчани лише одного разу здобували перемогу у восьми зіграних матчах на полі харків'ян. Господарі з перших хвилин заволоділи ініціативою і швидко повели в рахунку. М'яч у ворота Ігоря Шуховцева, який днями відсвяткував своє 40-річчя, після розіграшу забив Едмар.
До речі, ветеран «Зорі» став третім гравцем в історії української першості, котрий виходив на поле в такому поважному віці. Рекорд поки що належить колишньому нападникові «Ворскли» Івану Шарію, який наприкінці 90-х продовжував грати у 41-літньому віці. Ще одним героєм-ветераном є екс-захисник тернопільської «Ниви» Ігор Біскуп — вiн у той самий період продовжував кар'єру у 40-річному віці. Тож Ігор Шуховцев має всі шанси увійти в історію як найстарший гравець, адже воротарське амплуа дає можливість продовжувати спортивну кар'єру, та й сам гравець зараз не горить бажанням залишати футбол.
Утім, святкового настрою «Зорі» виявилося замало для того щоб здобути бодай нічию. Гості прагнули це зробити, двічі зрівнювали рахунок, але в середині другого тайму перемогу «Металісту» приніс бразилець Клейтон Шав'єр, що напередодні став капітаном свого клубу. «Ми на виїзді пропускаємо менше, ніж удома. Треба підтягувати гру в обороні»,— зауважив після гри наставник господарів Мирон Маркевич.
Кожне донецьке дербі традиційно ставить напередодні матчу звичне запитання: коли «Металург» зможе перемогти «Шахтар»? До минулих вихідних в активі «металургів» було лише дві нічиї при 26 поразках. Не принесла радості підопічним Володимира П'ятенка нова зустріч із сусідами. Напередодні гри склад «Металурга» поповнили ще двоє новачків, причому українців: форвард Мирослав Славов офіційно є гравцем махачкалинського «Анжі», а в Донецьку гратиме на правах оренди. Та сама ситуація із воротарем Рустамом Худжамовим, правами на якого володіє «Шахтар». Якщо в матчі проти «Шахтаря» Славов з'явився на полі наприкінці другого тайму, то голкіпера навіть не було в запасі. Непогані дії господарів поля в першому таймі перекреслив хрестоматійний «гол у роздягальню»: Даріо Срна майстерно виконав штрафний удар, і м'яч від лівої стійки воріт Олександра Бандури влетів у сітку «Металурга» — 1:0.
У другому таймі перевагу гірників збільшив Вілліан. У підсумку чемпіон оформив шосту перемогу поспіль над своїми сусідами, причому в чотирьох останніх зустрічах «гірники» не пропускають м'ячів у власні ворота.
Серед цікавинок другого туру варто відзначити відразу три дублі. Дніпропетровець Антонов, динамівець Ідейє, волинянин Майкон починають цей сезон у статусі новачків своїх клубів, а їхньому результатові позаздрив би багато хто зi старожилів цих команд.
Особливо «розійшовся» Олексій Антонов, який за попередній сезон у футболці «Іллічівця» зміг забити десять м'ячів, а в перший двох турах нинішнього має ледь не половину від цієї кількості. Не заважає бомбардирам і спека, яка дошкуляла футболістам на старті минулорiчного сезону. Проте керівництво Прем'єр-ліги, схоже, вважає, що погодні умови не настільки складні і деякі матчі розпочинаються о 17-й годині.

Результати матчів другого туру:
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Антонов (50), 0:2 — Антонов (90+4)
«Металіст» (Харків) — «Зоря» (Луганськ) — 3:2
Голи: 1:0 — Едмар (3), 1:1 — Мадоу (34 пен.), 2:1 — Девіч (49), 2:2 — Ліпартія (57), 3:2 — Хав'єр (62)
«Металург» (Донецьк) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Срна (45+2), 0:2 — Вілліан (65)
«Волинь» (Луцьк) — «Таврія» (Сімферополь) — 2:2
Голи: 1:0 — Майкон (4), 1:1 — Монахов (6), 1:2 — Калініченко (63), 2:2 — Майкон (90+3)
«Карпати» (Львів) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:1
Голи: 1:0 — Лукас (17), 1:1 — Діденко (44)
«Оболонь» (Київ) — «Ворскла» (Полтава) — 0:1
Гол: 0:1 — Безус (52)
ПФК «Олександрія» — «Динамо» (Київ) — 1:3
Голи: 0:1 — Ярмоленко (54), 0:2 — Ідейє (56), 1:2 — Запорожан (72), 1:3 — Ідейє (79)
«Арсенал» (Київ) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:0
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОКУБКОВИЙ ЖЕРЕБ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ТРІО
  • ДИВА НА «ТУР ДЕ ФРАНС»
  • КРОК НАЗАД
  • ПЕРШИЙ ТИТУЛ ЯПОНІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».