Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СФОТОГРАФУВАВ ОПЕРАЦІЮ НА СВОЄМУ СЕРЦІ
41-річного Чарльза Макміллана визнали найкращим фотографом Ірландії після того, як торік у вересні він зняв репортаж, як лікарі проводять операцію на його серці, повідомляє tsn.ua.

Діагноз «ішемічна хвороба серця» чоловікові, який дотримувався здорового способу життя, поставили 2009 року. Почувши, що йому знадобиться операція зі стентування серцевої артерії, ірландець вирішив сфотографувати цю подію. Оперувати Чарльза мала команда молодих хірургів, які не стали заперечувати, щоб пацієнт знімав те, що відбувається.
Чарльз підготувався до майбутньої фотосесії заздалегідь. Із різних кінців операційного столу він установив дві камери, налаштувавши їх таким чином, щоб в об'єктив потрапляв і він сам, і руки хірургів. Камери він перемикав за допомогою пульта дистанційного керування. Третя камера була у нього над головою. Для того щоб мати можливість працювати, Чарльзу довелося відмовитися від загального наркозу. Тривало стентування впродовж півтори години.
У «лікарняну фотосесію» увійшли не лише кадри з операційної. Свій репортаж Чарльз почав вести ще вдома, знявши, як напередодні операції з ним прощаються дружина й діти. До свого фотоальбому він також додав докладний опис подій того дня, а також SMS-повідомлення, отримані від рідних і друзів до і після операції.

В ІНДІЙСЬКОМУ ХРАМІ ЗНАЙШЛИ СКАРБИ
Незліченні скарби знайдено у підземних сховищах індуїстського храму в південному штаті Керала. Їхня вартість оцінюється у трильйон індійських рупій (понад 20 млрд доларів). Такого висновку дійшла комісія експертів, що вивчила скарб, який зберігався кілька століть, повідомляє NEWSru.ua.
У підвалах храму Падманамбхасвамі, побудованого в XVI ст., знайдено скрині приблизно з тонною золотих монет, тонною золота, мішками діамантів та різних коштовних каменів. Там зберігалися інкрустовані смарагдами і рубінами корони, золоті намиста, а також золота статуя бога Вішну заввишки 1,2 метра. Більшість знайдених скарбів, як припускають експерти, є підношеннями вірян і багатствами, що належали правителям князівства Траванкор.
Скарби виявили після того, як представники уряду відкрили сховища, вигравши судову тяганину з адвокатами однієї аристократичної сім'ї, під чиїм контролем перебувало це місце. Скарбницю опечатали у XIX ст.
Падманамбхасвамі, який тепер може стати найбагатшим храмом в Індії, узято під посилену цілодобову охорону поліції. Його закрито для відвідувачів. Влада Керали вирішила, що знахідка залишиться у храмі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».