Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); КРИМІНАЛ
ЗМАГАННЯ ТІЛООХОРОНЦІВ

Минулого тижня в Києві відбувся третій міжнародний турнір «Тілоохоронець-2011», який організувала Київська асоціація бодігардів. Основна частина змагань, у яких взяли участь 14 команд із України, Молдови та Румунії, пройшла на території спортивного комплексу «Снайпер», розташованого поблизу села Капітанівка.

Аналогічні турніри проводили в минулому і позаминулому роках, але нині у них є певна специфіка, пов'язана з особливостями охорони організаторів і учасників футбольного чемпіонату «Євро-2012». Під час таких заходів клієнтів доводиться захищати не лише від ворогів, а й від їхніх доброзичливців. Зокрема, футбольних фанатів, котрі у збудженому стані здатні накоїти багато лиха.
Історія зберегла випадки, коли деякі екзальтовані шанувальники стріляли у своїх кумирів, аби назавжди пов'язати з їхнім ім'ям свою подальшу біографію. Через це до сценарію змагань було включено епізоди, пов'язані з діями тілоохоронців під час зустрічі персони, яку охороняють, в аеропорту, її супроводження на стадіоні, під час проведення прес-конференції й святкового бенкету.
Для всіх команд було розроблено легенду: уповноважений координатор УЄФА прибуває в Україну, його треба зустріти і супроводжувати скрізь так, аби з ним нічого не сталося. А якщо й станеться, то зуміти кваліфіковано надати йому першу долікарську допомогу.
Одним із найскладніших елементів був пошук вибухівки, захованої умовними зловмисниками в автомобіль, на якому пересуватиметься клієнт. Її, до речі, закладали фахівці вибухово-технічної служби МВС, котрі добре обізнані з тактикою і можливостями кримінальних підривників. Аби віднайти ці «сюрпризи», тілоохоронцям доводилося у своїх дорогих костюмах лазити під машинами і оглядати їхнє днище.
Глядачі звернули увагу на те, що вони поралися у білих рукавичках, однак у цьому нічого дивного немає: рукавиці гумові й служать для того, аби не пошкодити ймовірні відбитки пальців, залишені терористами на поверхні вибухового пристрою. Напруження, яке відчували учасники змагань під об'єктивами відеокамер, матиме для них позитивне значення, навіть якщо вони й не знайдуть міну, за що арбітр поставить їм оцінку «нуль». Річ у тім, що в такі хвилини у людини надзвичайно загострюється увага і пам'ять, що дає можливість запам'ятати на майбутнє десятки різних місць, у яких може бути заховано вибухівку.
На імітованій прес-конференції спеціально підготовлені дівчата, котрі грали роль погано вихованих журналісток, створювали, як кажуть, позаштатні ситуації й провокували тілоохоронців на жорсткі дії. Проте за умовами змагань цього разу вони мали показати не мистецтво володіння прийомами рукопашного бою і тим більше не влучність кульової стрільби, а витриманість, коректність і деякою мірою галантність.
Судді змагань особливо прискіпливо оцінювали правильність дій при евакуації персони, яку охороняють, з місця небезпеки. В цьому разі тілоохоронцям теж доводилося працювати не руками, а головою, адже треба було правильно оцінити ситуацію, обрати найоптимальніші шляхи відходу і при цьому закрити клієнта від можливого ураження. Це завдання ускладнювалося тим, що за легендою небезпека виникала під час вибуху на тій самій «прес-конференції», в умовах, коли «журналісти» навмисне створювали паніку.
Варто зазначити, що на вітчизняному ринку охоронних послуг панівне становище займають державні структури, оскільки лише їм, згідно з чинним законодавством, дозволено мати вогнепальну зброю. Особливе місце у цій сфері належить спецпідрозділам міліції «Титан», котрі структурно входять до Державної служби охорони при МВС України. Тож не дивно, що саме їхні представники опинилися в трійці переможців: перше місце завоювала команда «Титан» Управління ДСО при ГУ МВС України в м. Києві, друге — бійці загону «Альфа» УСБУ в АР Крим, бронзу — «Титан» із донецької міліції.
Переможцям дістанеться честь представляти Україну на другому чемпіонаті світу серед тілоохоронців, який відбудеться у вересні цього року в Ялті.
також у паперовій версії читайте:
  • НАЧУВАЙТЕСЯ, ХАКЕРИ!

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».