Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
МВФ ОТРИМАВ НОВОГО ДИРЕКТОРА
Місяць минув від того часу, як колишній директор Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан через скандал із сексуальними домаганнями до покоївки був вимушений залишити свою посаду. З тих пір тривав процес погодження нової кандидатури. Причому відповідно до бреттон-вудських угод 1944 року, згідно з якими і було створено МВФ, кількість голосів у директораті МВФ визначається розміром акціонерного капіталу.

Наразі найбільша його частка залишається за США. Однак уже майже впродовж півстоліття склалася традиція, коли США погоджують із європейцями розподіл посад у ключових міжнародних валютних структурах. Європеєць, зазвичай, очолює МВФ, натомість американець стоїть на чолі Світового банку. На цю посаду, яка стане вільною на початку 2012 року, навіть «сватали» Гілларі Клінтон, але досить швидко вона спростувала цю інформацію.
Натомість навколо визначення кандидатури директора МВФ інтрига зберігалась. Євросоюз зажадав закріплення за собою цієї посади. Формально проти цього виступив Ізраїль, який висунув на посаду директора свого голову центрального банку Стенлі Фішера. Однак США нагадали, що 67-річний Фішер не відповідає критерію призначення на посаду директора МВФ, який має бути на час призначення не старший за 65 років. Отже, на посаду директора — розпорядника Міжнародного валютного фонду претендували від Франції — Крістін Лагард, а від Мексики — Аугустін Карсенс.
Кандидатура Лагард опинилася під несподіваним судовим розглядом удома, у Франції. Наступного тижня стане зрозуміло, чи буде проти Лагард ініційовано кримінальну справу. Особисто вона називала це свідомою дискредитацією своєї кандидатури. Також «небезпроблемною» була й кандидатура голови центрального банку Мексики Аугустіна Карсенса. Річ у тім, що Мексика залишається одним із головних боржників МВФ, тому голову її центрального банку навряд чи можна вважати беззастережною кандидатурою.
Врешті-решт виконавча рада Міжнародного валютного фонду обрала новим директором — розпорядником МВФ Крістін Лагард. Вона приступить до виконання своїх обов'язків 5 липня 2011 року, йдеться у повідомленні МВФ.
У МВФ нагадують, що минулого тижня виконавча рада фонду провела зустрічі з обома кандидатами на посаду директора-розпорядника — главою центробанку Мексики Аугустіном Карсенсом і міністром фінансів Франції Крістін Лагард, де вони мали змогу представити своє бачення щодо виконання завдань фонду і вирішення наявних проблем.
«Виконавча рада погодилася, що обидва кандидати є висококваліфікованими, і метою було обрати одного з них на основі консенсусу. Виконавча рада, розглянувши всю відповідну інформацію про кандидатури, консенсусом обрала пані Лагард»,— констатується у повідомленні. «Обрання Лагард 24-ма членами виконавчої ради, що представляє 187 країн — членів МВФ, завершує виборчий процес, розпочатий виконавчою радою 20 травня 2011 року»,— зазначили у фонді.
також у паперовій версії читайте:
  • ООН ІЗ «НОВИМ» «СТАРИМ» ГЕНСЕКОМ
  • БІЛОРУСЬКИЙ ВИКЛИК МИТНОМУ СОЮЗУ
  • ЄC І НАТО У ПОШУКАХ КОМПРОМІСІВ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».