Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
НЕ РОЗЛУЧАЛИСЯ ЗА ЖИТТЯ І ПОМЕРЛИ В ОДИН ДЕНЬ
У США 92-річні близюки, монахи-францисканці Джуліан і Адріан Райстери, які майже ніколи не розлучалися за життя, полишили цей світ в один день з різницею у кілька годин, повідомляє tsn.ua. Як розповів журналістам їхній брат по ордену, вони померли від зупинки серця.

«Воістину поетичний кінець їхнього незвичайного життя. Це майже неймовірно, але взагалі не дивно, враховуючи, що вони завжди були разом», — сказав представник Університету св. Бонавентура Том Міссел.
«Між ними був якийсь неймовірний зв'язок. Вони були дуже близькими, але жоден із них не був егоїстом», — розповів двоюрідний брат близнюків Майкл Райстер.
Брати разом ходили до школи, подорожували світом і разом вступили до лав ордену святого Франциска. При народженні їм дали імена Джером та Ірвін, але коли в двадцять років вони вирішили стати монахами, то взяли собі імена католицьких святих. Близнюки ніколи і нікому не говорили, хто з них народився першим.
Райстери з'явилися на світ у Буффало (штат Нью-Йорк), більшу частину життя працювали як теслі й садівники в Університеті св. Бонавентура. Вони мали репутацію людей, котрі можуть полагодити практично все. Жили в будинку, відведеному для ченців, у різних келіях. Але при цьому ділили одну телефонну лінію, якщо їм хтось телефонував, то телефони дзвонили одразу в обох. 2008-го брати переїхали до Флориди, де останні роки жили при францисканському монастирі.

Є ТАКА ПРОФЕСІЯ— ДІТЕЙ НАРОДЖУВАТИ
У довіднику-переліку професій, навіть найповнішому, навряд чи можна знайти рід занять, якому протягом багатьох років присвятили життя дві англійки, котрі хоч і живуть у різних містах, але не просто знайомі, а дружні між собою, повідомляє Укрінформ. Аманду Брумхолл (39 років) і Луїзу Сміт (43 роки) об'єднує рідкісна навіть для Західної Європи професія — вони сурогатні матері, причому зі стажем. Аманда, котра живе в місті Суїндон у графстві Вілтшир, народила і передала батькам п'ятьох дітей, серед яких була і пара близнюків, Луїза подарувала іншим людям чотирьох малюків.
Наразі обидві знову вагітні «чужими» дітьми — в другій половині літа мають народити спочатку Луїза, а потім Аманда. Таким чином, дві подруги, які познайомилися 2003 року, стануть матерями загалом одинадцятьох дітей, котрі дадуть змогу відчути щастя батьківства і материнства бездітним родинам.
Можна по-різному ставитися до такої «роботи». Звісно, що вони отримують за виношування і пологи непогані гроші, хоч і не кажуть про це, але зрозуміло, що принаймні кілька десятків людей і їхні найближчі родичі ніколи не засудять цих жінок. До речі, у Аманди двоє власних дітей, у Луїзи — троє.
Жінки зізнаються, що власні діти допомагають їм пережити спустошеність, яку вони мимоволі відчувають щоразу, коли розлучаються нехай з формально і не своїми, але виношеними і народженими в муках малюками.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».