Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ЗНЯВ НА ВІДЕО, ЯК РЯТУВАВСЯ ВІД СНІГОВОЇ ЛАВИНИ
27-річний екстремал Матьє Жиро, який займається бейсджампінгом, виклав в Інтернет відео, зняте під час стрибка з парашутом у французьких Альпах, повідомляє tsn.ua. Буквально по слідах за парашутистом зійшла масштабна снігова лавина.
Відеоролик одразу став хітом на YouTube, за короткий термін він набрав понад 900 тисяч переглядів.

До стрибка Жиро, крім спеціального костюма, надів шолом, обладнаний камерою, яка мала фіксувати дії джампера. Крім того, стрибок на HD-камеру знімав ще один любитель гострих відчуттів, його друг Стефан Лод.
На записі видно, як Жиро стоїть на вершині гори на лижах, пробує палицею сніг, після чого починає розгін. Набравши достатню швидкість, він стрибає з обриву і пікірує вниз на парашуті. І все б нічого, але спортсмен своїми діями викликав сходження лавини з гори: за стрибуном котяться гігантські маси снігу. Утім, Жиро благополучно приземлився й потрапив у міцні обійми свого соратника.
Матьє Жиро — професійний лижник і парашутист. Він часто потрапляє в об'єктиви телекамер, стаючи героєм новин і репортажів. Свої трюки викладає на спеціальному каналі YouTube.
Бейсджампінг — екстремальний вид спорту, в якому для стрибків використовують спеціальний парашут. Абревіатуру BASE утворено від слів building (будівля), аntenna (антена), span (перекриття, міст), earth (земля). Це небезпечне захоплення вважається в усіх країнах світу однією з найекстремальніших розваг. Упродовж 1981–2010 рр. зафіксовано 159 випадків смерті бейсджамперів.

ПЕРЕЖИЛИ ШІСТЬ КАТАКЛІЗМІВ ЗА МЕДОВИЙ МІСЯЦЬ
Молодята Штефан і Еріка Сванстром зі Стокгольма (Швеція) вирушили у весільну подорож по світу, впродовж якої пережили заметіль, циклон, повінь, пожежу й два землетруси — в Новій Зеландії та Японії, повідомляє tsn.ua. Разом із подружжям була їхня маленька донечка.
Вирушаючи шостого грудня минулого року у весільну подорож тривалістю чотири місяці, молодята уявити не могли, що трапиться під час їхньої мандрівки. Спочатку подружжя застрягло в Мюнхені, оскільки на Німеччину обрушився один із найбільших в її історії снігопадів. Після цього вони потерпали від циклону в Кернсі, повені у Брісбені й пожежі в Перті.
Незадовго до їхнього прибуття до Нової Зеландії там стався руйнівний землетрус. Потім подружжя вирушило до Токіо, де також стався потужний землетрус.
Наразі сім'я благополучно повернулася до Стокгольма. Штефан Сванстром розповідає, що 2004 року він уже пережив цунамі в Азії.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».