Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА ТУРИСТИЧНА
БУЦІМТО ЧАС ЗУПИНИВСЯ...
Чернівці — одне з небагатьох міст не тільки Європи, а й світу, в якому багатовікова міська забудова збереглася в такій якості та цінності. Державний реєстр пам'яток архітектури столиці краю налічує понад 600 об'єктів охорони, 17 із яких — пам'ятки загальнонаціонального значення.

Є на що подивитися численним туристам, які полюбляють Буковинський край, і в районах області. До їх уваги розроблено низку туристичних маршрутів. Найпопулярніші з них — «Центральними вулицями Чернівців», «Мале буковинське кільце», «Чернівці мистецькі», «Дві квітки з каменю», «Музеями Чернівців», «Переплетіння релігій в Чернівцях», «Монастирі Буковини», «Архітектурні перлини».
У першу чергу, гості краю прагнуть помилуватися такими перлинами, як комплекс будівель колишньої Резиденції буковинських митрополитів, а нині головний корпус Національного університету імені Юрія Федьковича; казковою красою внутрішнього оздоблення обласного Українського академічного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської; Кафедральним собором Святого Духа; колишнім Палацом юстиції; римсько-католицьким костелом Воздвиження Чесного Хреста; церквою Успіння Пресвятої Богородиці; костелом «Серце Ісуса»; греко-католицькою вірменською церквою, в якій обладнано зал органної та камерної музики обласної державної філармонії.
Окремо слід сказати про маршрут «Біла Криниця — світовий духовний центр старообрядництва», родзинкою якого є оглядини головного храму Білокриницької старообрядницької митрополії — Успенського собору, зведеного свого часу старообрядцями, що виїхали з Росії до Австро-Угорщини, в селі Біла Криниця Глибоцького району.
Переосвячення Успенського собору відбулося в часи незалежності України. Саме в його приміщенні у 2006 році проходив ювілейний собор, присвячений 160-літтю відновлення повноти ієрархії старообрядницької церкви. Від початку ХХІ ст. село Біла Криниця стало справжнім місцем паломництва для православних Старої Віри та всіх, хто бажає побувати в цій історичній місцевості, на власні очі побачити унікальні пам'ятки релігійної культури.

Григорій ЗАСЛАВЕЦЬ
також у паперовій версії читайте:
  • ЯРМАРОК МАНДРІВОК
  • СЛОВНИЧОК ДЛЯ ПІЛІГРИМІВ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».