Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
У МОСКВІ ЗНІМУТЬ ФІЛЬМ-КАТАСТРОФУ
У столиці Росії розпочали зйомки фільму-катастрофи за романом Дмитра Сафонова «Метро». Режисер стрічки — Антон Мегердичев, який зняв фільми «Бій з тінню-2» і «Темний світ», повідомляє РІА «Новости».
За сюжетом, будівництво, що розгорнули в центрі Москви, призвело до тріщини в одному з тунелів метро між двома станціями. Через порушення герметичності перекриття в тунель вривається вода з Москва-ріки, і сотні пасажирів потяга виявляються у владі стихії. Неконтрольований потік загрожує не лише обваленням тунелів метро, а й руйнуванням міста.

Серед осіб, що боротимуться з потопом,— лікар міської лікарні Андрій Гарін (Сергій Пускепаліс) і його дочка Ксюша (Анфіса Медведєва). Гарін намагатиметься врятувати пасажирів, що залишилися живими, серед яких виявляється коханець його дружини (Анатолій Бєлий). У цій ситуації головному героєві доведеться перебороти страх, образу і гнів.
Спеціально для зйомок стрічки в одному з павільйонів студії ім. Горького побудували бункер завглибшки два метри і заповнили його водою. Поруч розмістили декорацію, яка імітує шахту метро. Для максимального наближення до реальності на знімальному майданчику відтворять 117-метровий тунель у натуральну величину, заповнений на метр водою, а герої пересуватимуться справжніми вагонами метрополітену.
Підготовчий період тривав майже рік: авторам довелося вивчати тонкощі роботи підземки і продумати техніку зйомки. Картину зніматимуть у Москві, а також у метрополітені Мінська. Проте основним героєм залишиться Москва.
Бюджет фільму — дев'ять мільйонів доларів. Частково він буде забезпечений за рахунок коштів Фонду підтримки кіно.
Знімальний період має завершитися до жовтня. Вихід фільму в прокат заплановано на 2012 рік.
Стрічка Антона Мегердичева «Темний світ» стала першим російським 3D-фільмом. Вона вийшла на екрани в жовтні 2010-го і в перший вікенд прокату очолила список лідерів за кінозборами в Росії.

УКРАЇНКА ОТРИМАЛА«ЗОЛОТУ ПАЛЬМОВУ ГІЛКУ»
Українська режисерка Марина Врода отримала «Золоту пальмову гілку», повідомляє офіційний сайт Каннського кінофестивалю. Найголовнішу нагороду в номінації «Найкращий короткометражний фільм» їй присудили за стрічку «Крос». Раніше Марина Врода була асистентом режисера Сергія Лозниці, котрий торік представляв «Щастя моє» у Каннах.
П'ятнадцятихвилинний фільм «Крос» — спогади автора про заняття фізкультурою. Він є спільним проектом України та Франції. Зняли стрічку торік у вересні менш ніж за тиждень. Зайняті в ній лише непрофесійні актори. Бюджет — 3,5 тис. євро. Як зазначила режисер, половину суми вона надала з власної кишені.
Марині Вроді — 29 років. Вона закінчила Національний університет імені Івана Карпенка-Карого, факультет кінематографії, спеціалізація «Режисура художнього фільму». Її дипломну роботу — короткометражку «Клятва» показали на кінофестивалі «Молодість». Крім цієї стрічки Врода зняла фільми «Сімейний портрет», «Дощ», «Прости».
Україна вдруге отримує нагороду в Каннах. Першим здобув «Золоту пальмову гілку» Ігор Стрембицький 2005 року за короткометражку «Подорожні».
А головну нагороду 64-го Каннського кінофестивалю отримав американський режисер Терренс Малік, який зняв картину «Древо життя», де коротко викладено не просто історію однієї родини, а й усю історію світобудови. Ідею цього фільму режисер виношував 30 років і не сподівався, що Канни його зрозуміють. Малік відомий своєю відлюдкуватістю. На прес-конференцію з приводу прем'єри власної картини він не прийшов, на всі запитання відповідав Бред Пітт, який зіграв головну роль. Режисер уже отримував нагороду в Каннах 1978 року за стрічку «Дні жнив».
Другий за значенням приз фестивалю, Гран-прі, розділили бельгійці брати Дарденни («Хлопчик на велосипеді») і турецький режисер Нурі Більге Джейлан («Одного разу в Анатолії»).
«Хлопчик на велосипеді» — соціальна драма про дитину, яку батько віддав до дитячого будинку. Брати Дарденни вже мають у своїй колекції дві каннські «Золоті пальмові гілки», за «Розетту» і «Дитя». «Одного разу в Анатолії» — екзистенційний трилер, в якому поліція і злочинець шукають закопаний невідомо де труп.
Найкращим режисером визнано данця Ніколаса Рефна («Драйв»), а приз за найкращий сценарій присуджено ізраїльській стрічці «Примітка» (автор сценарію і режисер Йосеф Седар).
Найкращим актором названо француза Жана Дюжардена, що зіграв зірку німого кіно в чорно-білій стилізації Мішеля Азанавічуса «Артист». Приз за найкращу жіночу роль отримала Кірстен Данст, яка виконала головну роль у фільмі «Меланхолія» Ларса фон Трієра. Як відомо, режисера стрічки визнали на фестивалі персоною нон грата за слова співчуття до Гітлера, однак його картину залишили в конкурсі.
«Золоту камеру» за найкращий дебют журі Каннського кінофестивалю присудило фільму «Акації» аргентинського режисера Пабло Джорджеллі.
також у паперовій версії читайте:
  • ВУДІ АЛЛЕН ЗІГРАЄ У ВЛАСНІЙ КАРТИНІ
  • ШОУ ОПРИ ВІНФРІ ЗАКРИЛОСЯ ПІСЛЯ 25 РОКІВ ІСНУВАННЯ
  • СНУП ДОГГ СТВОРИТЬ РЕАЛІТІ-ШОУ ДЛЯ РЕПЕРІВ
  • ОБРАЛИ НАЙКРАЩУ БАЛАДУ
  • ЗАМІНА У «ДВОХ З ПОЛОВИНОЮ ЧОЛОВІКАХ»
  • ЗРОБИТЬ ЩЕ ОДНУ СТРІЧКУ ЗА КНИГОЮ ПЕЛЕВІНА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».