Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
РУХАТИСЯ ШЛЯХОМ ПРОГРЕСУ
Очевидно, що лише спільні зусилля та взаємоповага дозволять людству рухатися далі шляхом технологічного і соціального прогресу. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням.

Глава держави зазначив, що глобальна інфляція здатна найближчим часом зірвати процес економічної стабілізації й порушити соціальну рівновагу багатьох країн. «Продовольча криза, включно із загрозою голоду в окремих густозаселених регіонах світу, та загострення проблем нестачі питної води перетворюється на один із основних викликів людству на найближчу перспективу»,— сказав він.
«Особливого значення набувають проблеми екологічної та техногенної безпеки. Кліматичні зміни все більше впливають на цивілізаційний розвиток»,— зауважив Президент, наголосивши, що трагічні події в Японії стали справжнім потрясінням для людства.

* * *

Віктор Янукович повідомив, що Україна планує ще цього року підписати з Європейським Союзом угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі.
За словами В. Януковича, Україна отримала план дій щодо лібералізації візового режиму. Для подальшого просування до безвізового режиму з ЄС у 2011 році Україна має виконати низку технічних завдань, зокрема у сферах безпеки документів, міграції, охорони громадського порядку.
А от із Митним союзом Україна хоче співпрацювати за схемою «Три плюс один». На переконання Президента, це дасть змогу забезпечити реальний курс на зближення європейського та євразійського економічних просторів.
Він наголосив, що євроінтеграційний курс не був і не буде перешкодою для розвитку стратегічного партнерства України з РФ.
«Черговим свідченням серйозності наших намірів і закономірним результатом спільної роботи у найближчій перспективі стане підписання Декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства. Водночас наша принципова позиція в тому, що двосторонні відносини мають базуватися на взаємній повазі національних інтересів»,— зазначив глава держави.

* * *

Першочерговим пріоритетом для України на найближчий час є прискорення інноваційного розвитку.
На думку глави держави, структурна перебудова національної економіки, підвищення її ефективності й конкурентоспроможності вимагатимуть великих інвестицій, «тому успіх інноваційної стратегії безпосередньо залежатиме від здатності держави забезпечити сприятливий інвестиційний клімат».
Із рахуванням цього 2011 рік має стати періодом перебудови нормативно-правової бази, що стимулюватиме інвесторів, захищатиме їхні інтереси, підкреслив Віктор Янукович.

* * *

На думку Президента, на заваді перетворенням в Україні — корупція. За його словами, корупція є системним явищем, вона руйнує державу й принижує кожного громадянина, який змушений захищати свої інтереси на основі «тіньових» стосунків із чиновниками.
«Сьогодні корупція стала безпосередньою загрозою конституційним правам і свободам громадян. Руйнування корупційних схем та термінове схвалення антикорупційних законів — це моя категорична вимога»,— сказав В. Янукович.

* * *

Загалом Віктор Янукович поки незадоволений результатами роботи влади. За його словами, з усіх задумів і планів на 2010 рік удалося реалізувати щонайбільше третину.
«У чому я бачу причини низької ефективності — перш за все 2010 рік засвідчив, що далеко не у всьому влада і суспільство були готові до запропонованих змін, бюрократизована державна машина, що виживала за будь-якої влади, по інерції намагається зберігати свої звичні механізми управління, свої адміністративні можливості та корупційні схеми тіньового заробітку»,— наголосив Президент.
Він звернув увагу, що на впровадження реформ також впливало і те, що мільйони українців за 20 років незалежності держави стомилися від очікування якісних змін.
«У певній мірі суспільство призвичаїлось виживати, спираючись на власні сили та можливості. Я розумію побоювання людей, що будь-які радикальні зміни можуть погіршити їх і без того складне життя»,— зазначив В. Янукович.
«Але висновок категоричний: треба зламати практику зволікань та інерції, подолати розгубленість політики та подолати бюрократичний саботаж. Запит на зміни, якісні зміни стали ключовою вимогою до влади, бізнесу, громадськості»,— резюмував він.



[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ
  • ПОДАТКОВИЙ І АВТОМАЙДАН ОБ'ЄДНАЛИСЯ
  • РАССЕЛ ПОДЯКУВАВ ТИМОШЕНКО

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».