Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ХРОНІЧНА ХВОРОБА «ДНІПРА»
У центральному матчі 23-го туру в Донецьку зустрілися місцевий «Металург» і дніпропетровський «Дніпро». Обидві команди поставили завдання фінішувати у зоні єврокубків. Щоправда, дніпропетровці прагнули поборотися за місце в Лізі чемпіонів, однак схоже, що це вже в минулому.

Не так багато часу спливло відтоді, коли проблемою для «Дніпра» було забити м'яч у ворота суперника, який організовано діяв у захисті. З приходом Хуанде Рамоса ця проблема вже не стоїть так гостро — команда показує непогану результативність, забиваючи майже в кожній зустрічі. Однак тепер непосильне завдання для команди — втримати переможний рахунок. Не вдалося це із «Таврією», не вийшло з «Металістом». Дякуючи київським динамівцям, які два тижні тому не докладали великих зусиль, аби відігратися, «Дніпро» таки здобув тоді мінімальну перемогу. Проте в матчі з донеччанами неприємна тенденція знову нагадала про себе.
Початок матчу для гостей був оптимістичний — на другій хвилині Гладкий вдало скинув м'яч головою на дальній кут штрафного майданчика, звідки влучно повз Бандуру пробив Назаренко. Сергій на радощах показав на своє прізвище на спині, ніби нагадуючи, що зарано про нього почали забувати. Та «Металург» недовго відходив від такого удару. Даючи можливість гостям неквапливо розігрувати свої атаки, господарі відповідали різкими контрвипадами, вже другий з яких виявився результативний.
Лазіч зібрав навколо себе велику групу гравців оборони «Дніпра», після чого зміг віддати м'яч на Іванка, котрий на великій швидкості зумів проскочити повз захисників і пробити в кут воріт, які цього вечора захищав Лаштувка. На противагу такому жвавому початку наступна година вийшла напрочуд спокійна.
Господарі спокійно оборонялися, «Дніпро» тримав м'яч, комбінуючи далеко від чужих воріт. Не вистачало Коноплянки та Стрініча, які вже привчили до своїх швидких дій на флангах, натомість Джуліано, який за їх відсутності мав стати диригентом у центральній зоні, видав невиразний матч, показавши великий відсоток браку у передачах.
Коли за 15 хвилин до завершення зустрічі Фернандеш збив у штрафному майданчику Чеберячка і арбітр призначив пенальті у ворота «Металурга», здалося, що «Дніпро» дотисне суперників.
Однак поки гості святкували влучний постріл Назаренка, донеччани у першій атаці знову зрівняли рахунок. Захист «Дніпра» розслабився, спинившись після першого удару Аді, ніхто не завадив Аделейє на добиванні розстрілювати ворота Лаштувки. Тож уже втретє протягом місяця дніпропетровці не змогли втримати рахунок 2:1 на свою користь. Схоже, цей факт зламав їх психологічно. Опустила голови не лише атака гостей, а й лінія захисту, чим скористалися господарі, які відсиділи більшу частину поєдинку в обороні.
У той час, як захисники «Дніпра» створювали штучний офсайд для одного з гравців «Металурга», з глибини поля між ними на побачення з голкіпером вискочив Голайдо. Денис зіграв холоднокровно, оформивши остаточний рахунок у матчі. «Металург» здобув важливу перемогу, що дозволила йому наблизитися до шостого місця, яке може дати путівку до Ліги Європи. А от «Дніпрові» про другу сходинку варто забувати.
Лідер чемпіонату — донецький «Шахтар» — здобув легку перемогу в Маріуполі над місцевим «Іллічівцем» із рахунком 3:1. Є банальне футбольне правило про те, що другий склад команди тому і називають другим, що він ніколи не обіграє перший. Можна сказати, що матч «Іллічівця» та «Шахтаря» став черговим її підтвердженням. З невеликою поправкою — гравців, котрих донеччани відправили в оренду до «Іллічівця», важко назвати навіть третім складом «Шахтаря».
Київські динамівці не залишили жодного шансу гравцям криворізького «Кривбасу», забивши три м'ячі у ворота команди Юрія Максимова.

Результати матчів 23-го туру:
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:3
Голи: 0:1 — Срна (19), 0:2 — Адріано (51), 1:2 — Будківський (57), 1:3 — Коста (90+4)
«Таврія» (Симферополь) — «Зоря» (Луганськ) — 0:0
«Оболонь» (Київ) — «Арсенал» (Київ) — 1:1
Голи: 1:0 — Б. Баранець (60), 1:1 — Аржанов (90)
«Металург» (Донецьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 3:2
Голи: 0:1 — Назаренко (2), 1:1 — Іванко (14), 1:2 — Назаренко (73, пен.), 2:2 — Аделейє (75), 3:2 — Голайдо (84)
«Ворскла» (Полтава) — ФК «Севастополь» — 4:0
Голи: 1:0 — Янузі (30), 2:0 — Кулаков (58), 3:0 — Янузі (64), 4:0 — Сачко (69)
«Волинь» (Луцьк) — «Карпати» (Львів) — 0:3
Голи: 0:1 — Кожанов (3), 0:2 — Кожанов (33), 0:3 — Худоб'як (59)
«Динамо» (Київ) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 3:0
Голи: 1:0 — Ярмоленко (18), 2:0 — Єрьоменко (35), 3:0 — Гусєв (83)
«Металіст» (Харків) — «Металург» (Запоріжжя) — 3:0
Голи: 1:0 — Тайсон (48), 2:0 — Тайсон (54), 3:0 — Шелаєв (90+2)
також у паперовій версії читайте:
  • «БАРСЕЛОНА» РОЗВІЯЛА ІЛЮЗІЇ
  • АФРИКАНСЬКИЙ І ФРАНЦУЗЬКИЙ КУБКИ В УКРАЇНСЬКІЙ СТОЛИЦІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».