Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ПРИВЕЗУТЬ ДО КИЄВА СУЧАСНИЙ НЬЮ-ЙОРКСЬКИЙ ДЖАЗ-ФАНК
У межах серії «Музика справжнього смаку» в Києві 11 квітня о 20-й годині у Центральному будинку художника відбудеться концерт американського джаз-фанкового колективу Will Bernard Trio.
Гітарист і бенд-лідер Вілл Бернард народився і виріс у Каліфорнії, де й дебютував на великій сцені в складі Hieroglyphics Ensemble мультиінструменталіста Пітера Апфельбаума. Відтоді музикант устиг пограти у великій кількості різних груп, виконуючи то джаз, то хіп-хоп, то world music. Одним із найуспішніших проектів 90-х років минулого століття для Бернарда стала група T.J. Kirk, заснована разом із Чарлі Хантером. Альбом If Four Was One, записаний цією командою 1997-го, отримав номінацію на «Греммі».

З 1998 року Вілл записується як лідер власних проектів. Найуспішніший його диск Party Hats (2007), що вийшов на лейблі Palmetto Records, претендував на «Греммі» в категорії «Найкращий сучасний джазовий альбом». У 2008-му гітарист випустив останній диск — фанковий Blue Plate Special, участь у записі якого взяли такі зірки сучасного джазу, як клавішник Джон Медескі й барабанщик Стентон Мур. Крім згаданих музикантів, Бернард виступав разом із органістами Доктором Лонні Смітом і Робертом Волтером, барабанщиком Ідрісом Мухаммадом, групами Jacob Fred Jazz Odyssey і Sex Mob.
Чимало критиків називає Бернарда одним із найкращих американських джазових гітаристів сучасності, який заслуговує на пильну увагу з боку меломанів.
Наразі музикант живе в Нью-Йорку, де багато виступає в місцевих клубах, а також гастролює по світу на чолі власного органного тріо. Саме з таким складом музикант відвідає Київ. Із Бернардом приїдуть барабанщик Саймон Лотт і найкращий молодий виконавець на органі Hammond Віл Блейдс. Варто зазначити, що Блейдс чотири роки поспіль потрапляє до числа найкращих органістів за результатами опитування джазових критиків, яке проводить журнал DownBeat.

МАНЧЕСТЕР — НАЙМУЗИЧНІШЕ МІСТО ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ
За результатами опитування, проведеного компанією PRS for Music, Манчестер визнано наймузичнішим містом Великої Британії, повідомляє lenta.ru з посиланням на Music Week.
В опитуванні взяло участь три тисячі осіб із різних населених пунктів країни. Усім їм ставили одне й те саме запитання: чи задоволені вони кількістю музичних концертів місцевих виконавців у їхньому регіоні? 77 відсотків жителів Манчестера відповіли, що кількість подібних заходів їх влаштовує.
Майже таким самим виявився результат Ньюкасла. Далі у списку Ноттінгем і Ланкашир. Лондон виявився лише на п'ятій сходинці списку — 68 відсотків респондентів британської столиці виявилися задоволені частотою концертів лондонських музикантів.
Найменш розвинутим регіоном, із музичного погляду, є графство Дербішир — 71 відсоток його жителів заявляє, що концертів місцевих виконавців їм бракує.
Нагадаємо, що Манчестер є батьківщиною музичного спрямування, що одержало назву «медчестер». Його представниками вважаються The Stone Roses, Happy Mondays, James та The Charlatanes. Крім того, в Манчестері та його околицях було створено колективи Joy Division/New Order, The Smiths, The Fall і Oasis.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕМІЯ ІМЕНІ АСТРІД ЛІНДГРЕН У АВСТРАЛІЙЦЯ
  • ОТРИМАЛА ІМЕННУ ЗІРКУ НА АЛЕЇ СЛАВИ У ГОЛЛІВУДІ
  • ОЧОЛИТЬ «ОСОБЛИВИЙ ПОГЛЯД» У КАННАХ
  • ГВІНЕТ ПЕЛТРОУ НАПИСАЛА КУЛІНАРНУ КНИГУ
  • АКТОР І ПОЛІТИК СТАНЕ ГЕРОЄМ КОМІКСІВ
  • НАЙКРАЩІ БАСИСТИ ВСІХ ЧАСІВ
  • СТВОРЮЄ ПОРТРЕТИ ЗІРОК ІЗ ТАБЛЕТОК І ТУАЛЕТНОГО ПАПЕРУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».