Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
РОСІЯ СТРАХУЄ СВОЇ ІНТЕРЕСИ
16–17 лютого 2011 року російський президент Дмитро Медведєв відвідав Італію. Офіційна тема візиту пов'язана з відкриттям Року культури Росії в Італії та відповідно Року італійської культури в Росії. Це засвідчило, що нинішні російсько-італійські відносини переживають тривалий «медовий період». Італія для Росії, так само, як і Росія для Італії, залишаються серед важливих торговельних та інвестиційних партнерів.

Росія дуже зацікавлена в італійській участі в побудові обох альтернативних українському шляху газопроводів: Північноєвропейського та Південноєвропейського. Також «Газпром» сподівається на італійську підтримку в питанні уповільнення переходу Євросоюзу на імпорт скрапленого газу. З усіх цих питань ключовим російським партнером є італійський прем'єр-міністр Сільвіо Берлусконі. Однак його найближче політичне майбутнє зараз виглядає непевним.
Символічно, що візит російського президента до Риму відбувається на тлі глибокої внутрішньополітичної кризи в Італії. Прокуратура, яка так і не змогла засадити до буцегарні Сільвіо Берлусконі за корупційні справи, наразі звинувачує його у статевих стосунках із неповнолітніми. За цих умов голова італійського уряду опинився у фактичній дипломатичній ізоляції, принаймні в Європі. Крім того, радикальні політичні зміни у північно-африканських країнах ставлять Італію в епіцентр хвилі нелегальної міграції. Напередодні візиту Дмитра Медведєва Італія запровадила надзвичайний стан на острові Лампедуза у зв'язку з напливом нелегальних біженців із північно-африканських країн.
Тому візит російського президента мав показати, що енергетичні проекти співпраці користуються підтримкою всієї італійської політичної та бізнесової еліти, аби не ставити їх у жорстку залежність від політичної кар'єри Сільвіо Берлусконі. Італійська преса вже прогнозує на весну позачергові парламентські вибори. Зважаючи на цей факт, візит російського президента політично на перспективу застрахував головні двосторонні проекти економічної співпраці, які відповідають інтересам як Росії, так й Італії.
також у паперовій версії читайте:
  • «ЄГИПЕТСЬКА ХВОРОБА» ПОШИРЮЄТЬСЯ
  • ВАШИНГТОН ВІДРЕДАГУВАВ СТРАТЕГІЮ БЕЗПЕКИ
  • ПОГЛИБЛЕННЯ ПАКИСТАНСЬКОЇ КРИЗИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».