Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙДЕНО БАТЬКІВЩИНУ КОЛОБКА
Автори всеросійського проекту «Казкова карта Росії», в межах якого створюють географічну мапу країни із зазначенням місць народження або «проживання» найвідоміших казкових героїв, мають намір оголосити Ульяновськ батьківщиною Колобка, повідомляє Укрінформ.
Місцеві краєзнавці наголошують, що в тлумачному словнику Володимира Даля «колебяткой» в Симбірській губернії називали останній хліб із діжі, залишки тіста. Незабаром в області з'явиться і садиба Колобка.

На «казкову» карту Росії нанесено: Великий Устюг — батьківщина Діда Мороза, Кострома — царство Снігуроньки, Москва — батьківщина Чебурашки, Тула — резиденція Лівші та деякі інші міста. Казкові персонажі переважно зосереджені в європейській частині країни, але є й уральці (Данило-майстер і Господарка Мідної гори у Свердловській області, Горбоконик у Тюменській області), а також корінний сибіряк — Сагаан Убугун (бурятський Дід Мороз).
Крім того, просувається ідея висунення Колобка як талісмана на чемпіонат світу з футболу 2018 року.

ТРІО ГОНДОЛЬЄРІВ ЗАПИШУТЬ ПЛАТІВКУ ЗІ СВОЇМИ ПІСНЯМИ
Тріо човнярів підписали контракт із відомим музичним лейблом Decca, який випустить платівку з їхніми піснями, повідомляє 24tv.com.ua.
Колектив так і називатиметься — The Gondoliers — «Гондольєри». Голосистих човнярів відібрали під час спеціального кастингу. Проект напівкомерційний, напівдоброчинний. Своїм співом човнярі прагнуть привернути увагу до екологічної проблеми — частих повеней у Венеції.
«Венеція — наше робоче місце. І ми його втрачаємо — місто поступово підтоплюється. Років за п'ятдесят воно може взагалі зникнути. Тому ми вирішили зробити щось, аби привернути увагу до цієї проблеми»,— зазначає гондольєр Лука Фоффано.
Співати романтичні пісні повинен вміти кожен венеційський гондольєр. Адже, за традицією, човнярі розважають співом своїх пасажирів, аби ті не нудилися в дорозі. До альбому човнярського тріо увійдуть такі відомі італійські композиції, як O sole mio чи Santa Lucia.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».