Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
НАЗВАНО ПЕРЕМОЖЦІВ GRAMMY
Національна академія мистецтва і техніки грамзапису США назвала лауреатів премії Grammy. Головними героями року стали «дві леді» — кантрі-група Lady Antebellum, яка несподівано зібрала велику кількість нагород, і співачка Lady Gaga. Найкращим дебютантом назвали темношкіру латиноамериканську виконавицю Есперанзу Сполдінг — вона обійшла юного співака Джастіна Бібера, повідомляє NEWSru.ua.

«Піснею року» і «Найкращим записом року» стала композиція Lady Antebellum Need You Now. Альбом з цією піснею було визнано «Найкращим альбомом в стилі кантрі», а сама пісня — кращою в цьому стилі. П'ятий «золотий грамофон» дістався Need You Now за найкращий вокальний дует у стилі кантрі.
Другий альбом гурт Lady Antebellum видав 26 січня 2010 року. Одразу після дебюту він піднісся на перше місце хіт-параду Billboard 200, за перший тиждень продано близько півмільйона примірників. Групу засновано 2006 року в Нешвілі, вона стала відомою як одна з найоригінальніших у своєму напрямі.
Lady Gaga отримала три Grammy: премію за найкращий поп-альбом (The Fame Monster), найкращий поп-вокал (хіт Bad Romance) і найкращий відеокліп (Bad Romance). Екстравагантній Lady Gaga вдалося і цього разу здивувати вибагливу публіку: на сцену її винесли в напівпрозорому яйці.
Найкращим чоловіком-виконавцем у стилі поп названо Бруно Марса з піснею Just The Way You Are. Три премії за виконання в стилі R&b отримав Джон Ледженд (John Legend & The Roots). Три «грамофони» також у рок-музиканта — гітариста-віртуоза Джеффа Бека.
У напрямі рок-музики Grammy завоювали сер Пол Маккартні, групи Black Keys, Iron Maiden, Джефф Блек і Ніл Янг.
У хард-році відзначено колектив Them Crooked Vultures.
А ось легендарна Барбра Стрейзанд покине Лос-Анджелес з порожніми руками. Її висували на премію 41-й раз за кар'єру, але вона поступилася в номінації «Найкращий традиційний поп-альбом» Майклу Баблі.
У класичній музиці були традиційно представлені російські музиканти. Дві престижні нагороди завоювали солісти Маріїнського театру Санкт-Петербурга Ільдар Абдразаков та Ольга Бородіна, Симфонічний оркестр і хор Чикаго під керуванням Рікардо Муті. Їхня спільна робота над «Реквіємом» Джузеппе Верді перемогла в номінаціях «Найкращий класичний альбом» і «Найкраще хорове виконання».
Премія Grammy в номінації «Найкращий оперний запис» присуджена композиторові Кайі Сааріахо за оперу «Любов здалеку» у виконанні Берлінського симфонічного оркестру.
Нагорода за найкраще сучасне виконання класики дісталася композитору Майклу Догерті з симфонією «Метрополіс».

ПРЕМІЮ BAFTA ОТРИМАЛА СТРІЧКА «КОРОЛЬ КАЖЕ!»
«Найкращим фільмом» минулого року Британська академія кіно- і телемистецтва (BAFTA) назвала стрічку англійського режисера Тома Хупера «Король каже!», а «Найкращим актором» — Коліна Ферта, який зіграв головну роль у цій картині, повідомляє tsn.ua.
«Король каже!» був представлений одразу в 14-ти номінаціях. Фільм розповідає про життя британського монарха Георга VI — батька нинішньої королеви Єлизавети II.
Актори Хелена Бонем Картер і Джеффрі Раш стали лауреатами за «Найкращу жіночу та чоловічу ролі другого плану» в цій самій стрічці.
Хелена отримала золоту маску за виконання ролі королеви Єлизавети (згодом — королеви-матері), дружини короля Георга VI. Актриса присвятила свою нагороду «дружинам, які всіма силами підтримують своїх чоловіків».
Джеффрі Раш зіграв наполегливого і дотепного логопеда, який допоміг принцу Альберту — згодом королю Георгу VI — впоратися із заїканням.
Нагороду за «Найкращий оригінальний сценарій» вручено сценаристові фільму Девіду Сайдлеру.
Американську акторку Наталі Портман назвали «Найкращою актрисою» минулого року за роботу у фільмі «Чорний лебідь» режисера Даррена Аронофскі. Це драматична історія про балерину, що бере участь у постановці «Лебединого озера» П. Чайковського в одному з театрів Нью-Йорка.
Лауреатом номінації за «Найкращу оригінальну музику» став композитор Олександр Деспла (стрічка «Король каже!»). Нагороду йому вручив сер Пол Маккартні — легенда британської музики.
«Найкращим режисером» визнано Девіда Фінчера за фільм «Соціальна мережа», що розповідає про творців популярної соціальної мережі Facebook.
«Найкращим зарубіжним фільмом» Британська кіноакадемія назвала шведський детективний трилер «Дівчина з татуюванням дракона» режисера Нільса Ардена Оплева.
також у паперовій версії читайте:
  • КОЖНА ЖІНКА МОЖЕ ВІДЧУТИ СЕБЕ ПРИНЦЕСОЮ
  • ДЖЕЙМС МАКЕВОЙ ЗІГРАЄ ЕЛТОНА ДЖОНА
  • «СЕКС У ВЕЛИКОМУ МІСТІ-3» — БЕЗ САРИ ДЖЕСІКИ ПАРКЕР
  • У «МІЦНОГО ГОРІШКА-5» Є РЕЖИСЕР
  • РОМАН ЧАРЛЬЗА ДІККЕНСА ЕКРАНІЗУЮТЬ ДО ЮВІЛЕЮ АВТОРА
  • ПЕРЕВТІЛИТЬСЯ НА НАЙМАНОГО ВБИВЦЮ
  • ПАМ'ЯТНИК ДОЦЕНТУ З «ДЖЕНТЛЬМЕНІВ УДАЧІ»
  • ВИБРАВ АКТРИСУ НА РОЛЬ ВІДЬМИ У НОВІЙ СТРІЧЦІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».