Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ЯКБИ ЗАВТРА НА ВИБОРИ...
Якби найближчим часом відбулися парламентські вибори, до Верховної Ради пройшли б шість політичних сил.
Про це свідчать передані агентству УНІАН результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

За даними директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, якби найближчим часом відбулися вибори до Верховної Ради, то найбільше голосів отримала б Партія регіонів (28,2% тих, хто збирається взяти участь у голосуванні).
За Блок Юлії Тимошенко мають намір проголосувати 17%; за партію «Фронт змін» — 10%; за партію «Сильна Україна»— 6,7%; за ВО «Свобода» — 5,5%; за Комуністичну партію України — 4%; за партію «УДАР» — 2,8%; за партію «Громадянська позиція» — 2,3%.
Інші партії та блоки, що були представлені у списку, отримали підтримку менш ніж 2% респондентів, засвідчили результати опитування.
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова від 27 січня до 2 лютого в усіх регіонах України. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки — 2,3%.

УКРАЇНЦІ ХОЧУТЬ ДО США
Українці — у лідерах серед тих, хто бажає емігрувати до США. Після Бангладеш вони найактивніше у світі реєструються на розіграш міграційної лотереї Green Card.
Активності українців поступаються і росіяни, повідомляє «Німецька хвиля».
За підсумками розіграшу попередньої міграційної лотереї (DV-2011), шість тисяч українців отримали можливість виїхати на проживання до США. На останній розіграш, результати якого ще не відомі, подали аплікації 1,7% населення України.
Відповідно до статистики, оприлюдненої Посольством США в Україні, Нігерія, Бангладеш, Гана та Україна отримали найбільшу кількість «зелених карт» за підсумками лотереї 2011 року. З пострадянських країн активну участь у лотереї беруть також узбеки, а от росіяни дещо пасивніші, вони отримали 2,4 тисячі міграційних віз.
Активність українців до виїзду можна пояснити двома причинами: зростанням міграційних процесів у світі та незадоволенням рівнем життя в Україні, зауважив в інтерв'ю «Німецькій хвилі» голова комісії УГКЦ з питань мігрантів Григорій Селещук. Два відсотки, які подали заявки до міграційної служби США,— це той активний прошарок українців, які шукають шляхи виїзду у світ, зазначає експерт.
Хоча, запевняє він, бажаючих залишити Україну значно більше. «Якщо порівнювати українську міграцію до Європи та Америки, то Америка є більш привабливою. Америка має довгі традиції країни емігрантів, вона відкритіша і ліберальніша у законодавстві, ніж Європа»,— зазначає Г. Селещук.
Європейська «блакитна карта» не може конкурувати з американською «зеленою картою». Попри це, Європа залишається основним центром міграції для українців. За неофіційними підрахунками, у США півмільйона українців, а в країнах Європи — близько двох мільйонів, наводить дані експерт.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЧИ МОЖЛИВЕ ОБ'ЄДНАННЯ ОПОЗИЦІЇ?
  • ЯКЕ СУСПІЛЬСТВО— ТАКА Й ДЕМОКРАТІЯ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».