Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НАОДИНЦІ З ЧОРНОБИЛЕМ
ЧОРНОБИЛЬ: МІЖ МИНУЛИМ І МАЙБУТНІМ
Залишилося менш ніж три місяці до трагічної дати — 26 квітня 1986 року, від якої віддаляють нас уже прожиті чверть століття у новітній «постчорнобильській ері». Світ відзначатиме цю сумну дату на вищому рівні за безпосередньою участю високопосадовців Організації Об'єднаних Націй та, відповідно до затвердженого протоколу, представників нашої й міжнародної владної еліти.

Поминатимемо цю всепланетарну техногенну катастрофу, найжахливішу за часів нинішньої цивілізації. У церквах звучатимуть печальні дзвони, які лунатимуть у всесвітньому просторі, й ми не питатимемо, по кому вони дзвонять, бо достеменно знаємо, що по кожному із нині сущих, уражених «мирним атомом».
Нетліюча, незрадлива пам'ять про цю трагедію знову нагадає нам про вразливість нашого світу, яка може будь-коли через злочинну недалекоглядність і некомпетентність з боку суто «людського фактора» докорінно змінити наше довкілля, що стане несумісним із життям жителів планети Земля.
Сьогодні газета, як повідомлялося, починає друкувати цикл матеріалів, присвячених Чорнобильській трагедії. Їх автори — ліквідатори аварії на ЧАЕС — енергетики і будівельники, вчені, медики, військовослужбовці й, певна річ, наші колеги-журналісти, завдяки яким маємо своєрідний літопис подолання, а точніше мінімізації наслідків всепланетарної катастрофи. Згадаймо і пам'ятатимемо їхній Подвиг, щоб такого ніколи не сталося.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ВОЛОДИМИР ХОЛОША: БІДУ ЗАТУЛИЛИ СОБОЮ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».