Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ПЕРЕМОЖНИЙ АНТРАКТ СТУДЕНТІВ-БІАТЛОНІСТІВ
Сьогодні в американському містечку Преск-Айл розпочнеться сьомий етап Кубка світу з біатлону. За океаном наступного тижня відбудеться і восьмий етап, який прийматиме Форт-Кент. Віддаленість цих біатлонних центрів від традиційних місць проведення змагань у Європі — причина того, що багато провідних біатлоністів у мандри не вирушила.

Серед тих, хто до США не прилетів,— австрійська чоловіча команда майже у повному складі, росіяни Антон Шипулін, Євген Устюгов, Ольга Зайцева, Катерина Юрлова, Ганна Богалій-Титовець, норвежець Ларс Бергер і його сестра Тура Бергер, словачка Анастасія Кузьміна та чимало інших спортсменів. Елітарні норвежці Еміль-Егле Свендсен і Уле-Айнар Бйорндален, а також німець Міхаель Грайс з'являться лише на другий американський етап, щоб не проходити акліматизацію за океаном, а згодом реакліматизацію в Європі.
Від календаря Міжнародного союзу біатлоністів відрізняються і плани української збірної. З лідерів команди до США поїхали лише Валя Семеренко і Сергій Седнєв. Компанію їм склали Інна Супрун, Наталія Бурдига і Людмила Писаренко, Роман Прима, Олександр Батюк, Віталій Кильчицький і Олександр Колос.
Натомість Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Олександр Біланенко, Олег Бережний, Віта Семеренко, Олена Підгрушна та Оксана Хвостенко інакше спланували підготовку до чемпіонату світу, який у березні прийматиме Ханти-Мансійськ.
Зокрема, до Туреччини на Універсіаду поїхали Віта Семеренко, Артем Прима, Олег Бережний і Сергій Семенов. Планувалося, що в Ерзерумі виступить Олена Підгрушна, але вона захворіла на бронхіт і залишилася в Україні.
На студентських іграх українці виступили чудово. Віта Семеренко здобула дві золоті медалі — в спринті й гонці переслідування. Її головними конкурентками були росіянки Євгенія Сєдова і Дарія Віролайнен. З-поміж чоловіків українським у спринті міг би бути весь п'єдестал пошани, але Олег Бережний, попри вдалу стрільбу, не зміг приєднатися до Артема Прими і Сергія Семенова, котрі завершили гонку на перших двох сходинках. Росіянин Євген Гаранічев не закрив одну мішень, але за швидкістю перевершив усіх — цього вистачило для бронзової медалі Універсіади. Та ж історія повторилася в гонці переслідування — Семенов і Прима помінялися місцями (Сергій поповнив свою колекцію «золотом»), Гаранічев задовольнився третім місцем, Бережний знову став четвертим.
Восьмого лютого всі провідні вітчизняні біатлоністи (крім тих, хто змагається у США) виїдуть на збір до естонського містечка Отепя.
Тим часом у чеському Нове Место триває юніорський чемпіонат світу. Гідні результати показує дівоча частина нашої команди. Серед юніорок в індивідуальній гонці четвертою стала Юлія Джима. До третього місця їй забракло одного влучного пострілу (всього ж промахів було два) або майже 40 с часу, щоб обійти француженку Флорі Віньєрон. Гонку виграла італійка Доротея Вірер.
У дівчат п'ятою фінішувала Ірина Варвинець, восьмою — Юлія Бригинець.
Перед поновленням змагань біатлонної еліти варто згадати результати українців на шостому етапі Кубка світу в італійському Антхольці. В естафетах обидві наші збірні були восьмими. В особистих змаганнях з-поміж чоловіків високі результати показав лише Сергій Седнєв — 13-те місце у мас-старті, 22-ге — у спринті. Серед жінок у заліковій зоні в спринті фінішували одразу четверо — Валя і Віта Семеренки (13-те і 16-те місця відповідно), Олена Підгрушна (20-й результат) і Наталія Бурдига (28-ма позиція). В мас-старті Підгрушна стала 12-ю, Валя Семеренко — 19-ю, Віта — 24-ю.
Сьогодні в програмі змагань у Преск-Айл спринти, в суботу відбудеться змішана естафета, а в неділю — гонки переслідування.
також у паперовій версії читайте:
  • СПОРТИВНИЙ КАЛЕЙДОСКОП
  • ДЖОКОВИЧ ЗНОВУ ПЕРШИЙ У МЕЛЬБУРНІ
  • ДРУГА ПЕРЕМОГА «БУДІВЕЛЬНИКА»
  • РОЗЧАРУВАННЯ НА ЛЬОДУ
  • ПРО МЕДАЛІ ТІЛЬКИ МРІЄМО

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».