Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
РОЗСЛІДУВАННЯ ЗА ЗВИНУВАЧЕННЯМ ПУКАЧА ЗАКІНЧЕНО
Генеральною прокуратурою України завершено розслідування у кримінальній справі проти колишнього генерала МВС Олексія Пукача.

Як повідомили Укрінформ у прес-службі ГПУ, досудовим слідством установлено, що в ніч із 16-го на 17 вересня 2000 року О. Пукач, діючи за вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, вчинив умисне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Злочин скоєно «за попередньою змовою групою осіб у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків».
Крім того, йдеться у повідомленні, О. Пукача звинувачують у перевищенні влади та вчиненні насильницьких дій стосовно члена київського громадського правозахисного об'єднання «МИ» Олексія Подольського і знищенні службових документів Департаменту оперативної служби МВС з інформацією про осіб, які брали участь у незаконному стеженні за Г. Гонгадзе.
У відомстві також наголосили: під час слідства отримано свідчення звинуваченого та інших свідків про те, що до скоєння злочинів проти Гонгадзе і Подольського можуть бути причетні «певні посадові особи держави». «З урахуванням цього у серпні 2007 року слідчим Генеральної прокуратури порушено кримінальну справу за фактом перевищення влади і службових повноважень службовими особами, які займали особливо відповідальне становище, що потягло тяжкі наслідки та призвело до вбивства Г. Гонгадзе. Але з об'єктивних причин, через закінчення граничного терміну тримання під вартою О. Пукача, цю інформацію не вдалося перевірити в повному обсязі, без чого неможливо прийняти законне рішення»,— зазначається у повідомленні.
Саме тому, пояснили в ГПУ, 30 листопада 2010-го кримінальну справу проти О. Пукача у частині доведеного звинувачення виділено для відправлення до суду. Разом із нею до суду буде передано матеріали щодо колишнього міністра внутрішніх справ про відмову в порушенні проти нього кримінальної справи через смерть.
У Генпрокуратурі поінформували, що досудове слідство для встановлення усіх осіб, причетних до скоєння згаданих злочинів, триває. Після цього кримінальну справу буде відправлено до суду.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕЗИДЕНТ ПІДТРИМУЄ ЧОРНОБИЛЬЦІВ
  • ХТО ЗАХИСТИТЬ ВІРУЮЧИХ?
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».