Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙНУДНІШИЙ ДЕНЬ XX СТОЛІТТЯ
На думку британських дослідників, 11 квітня 1954 року не було відзначено жодними важливими історичними подіями, крім хіба що парламентських виборів у Бельгії, повідомляє tsn.ua із посиланням на газету The Daily Mail.
Група дослідників із Кембриджського університету завантажила в потужний пошуковик True Knowledge («Справжнє знання») на комп'ютері 300 млн фактів, що ілюструють усе минуле століття мало не щохвилинно. За якийсь час машина назвала дату, коли не відбулося нічого значного.

Пошуковик True Knowledge запустили в лютому 2010-го. Отримавши запит, він дає пряму відповідь, а не набір посилань. Система містить сотні мільйонів фактів про людей, місця, події та організації.
Як приклад, The Daily Mail наводить зміст свого номера, що вийшов 12 квітня 1954 р., отже, був 11 квітня підготовлений до друку. У ньому йдеться про те, що війська США організують повітряну доставку військових припасів французам до Індокитаю (у той час йшла битва при Дьєнбьєнфу: в'єтнамці боролися за незалежність своєї країни); що, перебуваючи в Коломбо, столиці Цейлону (нині — Шрі-Ланки), молода королева Єлизавета II з'явилася на прийом, організований на відкритому повітрі, але ніхто з гостей, що сиділи в саду, не підвівся, коли вона увійшла; що британські війська продовжують боротися з бандами племені мау-мау в Кенії (вони запропонували бойовикам здатися, але потім узяли свою пропозицію назад, і бомбардувальники Королівських повітряних сил прочісують ліси, скидаючи тонни вибухівки на укриття терористів); що союз музикантів заборонив Бі-Бі-Сі відтворювати свої виступи у записі на хвилях цієї радіостанції без виплати гонорарів, належних за живий виступ (повторні відтворення концертів із виплатою невеликої винагороди за право на їхню передачу були запроваджені під час війни через брак музикантів); що шести тисячам ферм у Східній Англії обіцяли підключення до електрики, але вони мають почекати до кінця 1958 року, задовольняючись олійними світильниками; що католицька партія Бельгії визнала поразку на парламентських виборах; що чоловікові, котрий приніс свою білизну до пральні в Кенсінгтоні, було відмовлено: пральні призначено лише для жінок.
Нагадаємо, що у Великій Британії не вперше влаштовують конкурси на найнудніший день у новій історії. За даними радіостанції Бі-Бі-Сі, найнуднішим днем стало 18 квітня 1930 року, коли диктор у розділі новин, що вийшли в ефір о 18:30, сказав: «Новин немає».

СТРУДЕЛЬ З ЯБЛУКАМИ
Замісіть прісне тісто, додаючи жовтки, цукор і половину норми олії, накрийте серветкою і залиште на 30–40 хвилин. Розкачайте його завтовшки 1–1,5 см, змастіть олією, перекладіть на посипаний борошном рушник і розтягніть руками в усі боки до товщини кілька міліметрів, скропіть олією.
На половину підготовленого шару тіста викладіть нарізані шматочками й посипані цукром, сухарями та корицею яблука і за допомогою рушника згорніть у рулет, починаючи з боку, вкритого начинкою. Змастіть яйцем, проколіть у кількох місцях і випікайте у духовці. Готовий струдель посипте цукровою пудрою.
Вам потрібно: для тіста — 350 г пшеничного борошна, 2/3 склянки води, по половині чайної ложки солі й цукру, жовток, столову ложку олії; для начинки — 550 г яблук, дві столові ложки цукру, чотири з половиною столові ложки сухарів, корицю; маргарин для змащування дека, яйце для змащування виробу, чайну ложку цукрової пудри для посипання готового струделя.

ЛИМОННИЙ ПИРІГ
Замісіть тісто, розділіть на дві частини. Лимони ошпарте, остудіть і разом зі шкіркою натріть на тертушці з великими отворами.
Одну частину тіста розкачайте і покладіть на змащене маслом деко. На тісто рівним шаром розкладіть натерті лимони, посипте цукром і накрийте другим шаром тіста, проколіть у чотирьох місцях, змастіть яйцем і випікайте у духовці.
Вам потрібно: для тіста — три склянки борошна, 100 г маргарину, по півсклянки сметани й цукру, чверть чайної ложки соди; для начинки — один-два лимони, склянку цукру; яйце для змащування виробу.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».