Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЦЕ СОЛОДКЕ СЛОВО «ПОМСТА»
Київське «Динамо» та львівські «Карпати» провели матчі п'ятого туру групового турніру Ліги Європи. Обидві грали на виїзді, однак настрій після завершення цих зустрічей у вболівальників обох команд був діаметрально протилежним.

У Мінську грали борисівський БАТЕ та «Динамо». Напередодні першого матчу між цими командами в Києві гравці білоруського клубу дозволяли собі не зовсім коректні висловлювання на адресу киян. А захисник борисівців Ігор Шитов узагалі назвав «Динамо» командою, від якої залишилася тільки вивіска. Киянам тоді не вдалося перемогти (було зафіксовано нічию— 2:2) і після матчу подібні висловлювання продовжилися. Тож можна уявити, з яким настроєм «Динамо» їхало до Мінська.
Незважаючи на мороз, який міг зірвати проведення поєдинку, на полі було спекотно. Рівень адреналіну в обох команд зашкалював. Господарі розпочали обережно. Гості ж, навпаки, з перших хвилин великими силами пішли вперед. Кияни прагнули поквитатися з суперником за гучні заяви білорусів у пресі. Вже на п'ятнадцятій хвилині повели в рахунку. Відзначився Вукоєвіч.
Після цього гості не відійшли назад, а продовжували шукати щастя біля воріт суперника. Відчувалося, що вони впіймали гру, яку давно не показували. Господарі гостинністю не відзначалися. Білоруси часто порушували правила. Особливо активним був Родіонов, який вдарив по ногах ледь не півкоманди Лужного, та ще й завдав Ель Каддурі травми. Останній залишив поле на ношах. На грубість динамівці відповіли голом Єрмоленка наприкінці тайму. Відмінну передачу Андрієві віддав Артем Мілевський.
На початку другої половини гри гості заробили пенальті, який чітко реалізував Гусєв. Розгром білорусів завершив Мілевський. Артем перед матчем обіцяв, що заб'є, і обіцянку свою виконав. Єдине, що вдалося господарям,— забити гол престижу. Тож команда Лужного вийшла на першу сходинку у своїй групі, й матч із «Шерифом» покаже, з якого місця вона вийде до 1/16 фіналу. Футболісти говорили, що все зроблять, щоб вийти з першого... Поживемо — побачимо.
Чи можна дорікати за поразку гравцям команди, котра втратила всі шанси на продовження боротьби? Це, зважаючи, яка поразка і від кого. «Карпати» програли дортмундській «Боруссії» так, що телевізор хотілося вимкнути вже після першої третини матчу. Таких безпорадних львів'ян нинішнього сезону вболівальники, напевно, ще не бачили. Навіть у гіршій за рахунком зустрічі проти «Севільї» «біло-зеленим» удалося створити набагато більше моментів біля воріт суперника. У Дортмунді команда Кононова не була схожа сама на себе.
«Боруссія», яка є лідером бундесліги, відразу показала, що інший варіант, окрім трьох очок, її не влаштує. От і пішли з перших хвилин флангові проходи, що завершувалися кутовими. Якщо після невпевненої гри Руденка під час першого нас пробачили, то другий закінчився атакою, що привела до взяття воріт. Гості ніби відбились, але друга хвиля атаки — навіс, і львів'яни, намагаючись створити положення поза грою, залишили без уваги трьох гравців суперника. Удар головою вдався малюкові Кагаві, чий зріст лише 172 см. Руденко навіть не стрибав. А Кагава протягом усього часу, який йому відвів Клопп, був найпомітнішою постаттю на полі. Здається, що цей японець вміє все: треба накрутити — накрутитить, віддати — віддасть, з ударом теж жодних проблем. Головне — це різноманіття, плеймейкера, якого в команди не було від часів Томаша Росіцькі, німці отримали за 300 тис. євро. Вітання нашим селекціонерам, котрі витрачають мільйони на так званих зірок чи, навпаки, говорять, що за такі гроші гарного гравця знайти неможливо.
Однак повернімося до гри. «Карпати» принишкли, а «Боруссія» продовжувала атакувати. Добре, що Руденко кілька разів виручив команду, а ще в кількох епізодах гравцям «Боруссії» не щастило. Коли львів'янам забивали другий м'яч, не найкраще зіграв Кузнецов, який програв верхову боротьбу Хуммельсу. Можна це списати на незаліковану травму, але приклад Кагави та Блащиковські, які теж вийшли з травмами і видали чудову гру, доводить, що можна відмінно грати і після травм.
Погано зіграв увесь атакувальний блок «Карпат»: ані фірмових пасів від Худоб'яка, ані чогось цікавого від Кожанова та Кополовця вболівальники не побачили. Про захист — або добре, або нічого. Цього разу нічого. Третій гол, який забив Левандовські, тому підтвердження. Хочеться сподіватися, що все це лише наслідки важкого сезону. Та й суперники надто складні. Але ж грає команда у чемпіонаті України проти «Металіста» чи «Динамо» і не «провалюється». У чому причина?
Нестача досвіду? Але ж, приміром, «Металіст» два роки тому також був без досвіду і групу отримав за силою приблизно таку ж, і нічого — вийшов далі. Виконавці? Це вже ближче до істини. Нинішньому складу відверто бракує майстерності на рівні опонентів із топ-чемпіонатів. На початку сезону можна було взяти настроєм, «перебігати» опонента, зараз сили вирівнялися і стало зрозуміло, що команді не вистачає варіантів розвитку атаки. Тож без нових виконавців прогресувати буде важко.

Результати зіграних матчів:
Група F
«ЦСКА» (Росія) — «Лозанна» (Швейцарія) — 5:1 (3:0)
Голи: 1:0 — Нецид (18), 2:0 — Оліс (22), 3:0 — Тошич (40), 4:0 — Дзагоєв (71), 5:0 — Нецид (82), 5:1 — Карруп (90)
«Палермо» (Італія) — «Спарта» (Чехія) — 2:2 (1:0)
Голи: 1:0 — Рігоні (23), 1:1 — Кладрубські (51, пен.), 2:1 — Пінілья (59, пен.), 2:2 — Купка (62)
Група J
«Боруссія» (Німеччина) — «Карпати» (Україна) — 3:0 (1:0)
Голи: 1:0, Кагава (5), 2:0 — Хуммельс (49), 3:0 — Левандовські (89)
«ПСЖ» (Франція) — «Севілья» (Іспанія) — 4:2 (3:2)
Голи: 1:0 — Бодмер (17), 2:0 — Оаро (20), 2:1 — Кануте (32), 2:2 — Кануте (36), 3:2 — Нене (45), 4:2 — Оаро (47)
Група K
«Стяуа» (Румунія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:1 (0:1)
Голи: 0:1 — Йовановіч (19), 1:1 — Бонфім (61)
«Утрехт» (Нідерланди) — «Наполі» (Італія) — 3:3 (3:2)
Голи: 0:1 — Кавані (5), 1:1 — ван Вольфсвінкел (6), 2:1 — ван Вольфсвінкел (28, пен.), 3:1 — Демуж (35), 3:2 — Кавані (42), 3:3 — Кавані (70, пен.)
Група L
«Рапід» (Австрія) — «Порту» (Португалія) — 1:3 (1:1)
Голи: 1:0 — Тріммель (39), 1:1 — Фалькао Гарсіа (42), 1:2 — Фалькао Гарсіа (86), 1:3 — Фалькао Гарсіа (88)
«ЦСКА» (Болгарія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 1:2 (0:0)
Голи: 0:1 — Запоточни (59), 0:2 — Голошко (64), 1:2 — Шерідан (79)
Група D
«Вільярреал» (Іспанія) — «Динамо» (Хорватія) — 3:0 (1:0)
Голи: 1:0 — Россі (25, пен.), 2:0 — Марко Рубен (62), 3:0 — Россі (80)
«ПАОК» (Греція) — «Брюгге» (Бельгія) — 1:1 (1:0)
Голи: 1:0 — Віейрінья (25), 1:1 — Скеповіч (89)
Група Е
«БАТЕ» (Білорусь) — «Динамо» (Україна) — 1:4 (0:2)
Голи: 0:1 — Вукоєвич (15), 0:2 — Ярмоленко (43), 0:3 — Гусєв (50, пен.), 0:4 — Мілевський (68), 1:4 — Нехайчик (84)
«Шериф» (Молдова) — «АЗ» (Нідерланди) — 1:1 (0:1)
Голи: 0:1 — Холман (17), 1:1 — Руамба (54)
також у паперовій версії читайте:
  • ІЗ МОРОЗНОГО ОСТЕРСУНДА— ДО АЛЬПІЙСЬКОГО СОНЦЯ
  • СОТИЙ М'ЯЧ, П'ЯТА ПЕРЕМОГА, ПЕРШИЙ ПЛЕЙ-ОФ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».