Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
У «СОЦІАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ» ЧОТИРИ ПРЕМІЇ КІНОКРИТИКІВ США
Найкращим фільмом року за версією Національної ради кінокритиків США стала «Соціальна мережа», а її автора Девіда Фінчера оголосили найкращим режисером, повідомляє РІА «Новости». Крім того, стрічка отримала призи за найкращу чоловічу роль і за найкращий сценарій. Головного героя, творця Facebook Марка Цукерберга, зіграв Джессі Айзенберг, а сценарій написав Аарон Соркін.

«Ми вважаємо, що в цій стрічці є драматична історія, яка витримає випробування часом і зможе викликати співпереживання у майбутніх поколінь», — наголосила глава цієї асоціації Енні Шульхоф.
Приз за найкращу жіночу роль дістався Леслі Менвілл, котра зіграла у картині «Ще один рік» Майка Лі. Нагороду в категорії «Найкращий актор другого плану» отримав Крістіан Бейл за роль у фільмі «Боєць». Журі оцінило гру акторів у кримінальній драмі Бена Аффлека «Місто злодіїв» і присудило їм нагороду за «Найкращий акторський ансамбль». «Історію іграшок-3» відзначили як найкращу анімаційну картину. Найкращим іноземним фільмом американські критики визнали володаря гран-прі Каннів стрічку «Про людей і богів» Ксав'є Бовуа.
Нагороди вручатимуть у Нью-Йорку 11 січня.
До складу національної ради кінокритиків входять історики кіно, студенти й викладачі профільних інститутів. Організацію засновано 1909 року.

НАЙКРАЩИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ФІЛЬМ
«Привид» Романа Поланські отримав нагороду Європейської кіноакадемії як найкращий європейський фільм, повідомляє tsn.ua. Стрічка, яка принесла йому «Срібного ведмедя» Берлінського кінофестивалю, перемогла у шести номінаціях із семи, в яких була представлена.
Зіграв у «Привиді» Еван Макгрегор, котрого визнано найкращим актором. Нагороди також одержали сценаристи, композитор і художник, а самого Поланські назвали найкращим режисером.
«Це занадто», — сказав тріумфатор під час телемосту з Таллінном, де відбувалася церемонія вручення нагород. Режисер подякував усім, хто з ним працював над фільмом.
Додамо, що у США триває розгляд справи за звинуваченням Поланські у розбещенні малолітньої 33 роки тому. Швейцарія в липні 2010-го відмовилася задовольнити американський запит про екстрадицію режисера. Естонська влада заявляла, що Поланські може безперешкодно приїхати на церемонію європейського «Оскара», однак той усе-таки утримався від поїздки.
Нагороду за найкращу жіночу роль отримала француженка Сільві Тестю, котра зіграла у фільмі «Лурдес». Ізраїльська картина «Ліван» принесла нагороди режисерові Самуелю Маозу (за найкращий дебют) і операторові Джіорі Бейачу. 69-літній актор Бруно Ганц одержав почесний приз Європейської академії за внесок у кіномистецтво.
Зазначимо, нагороди Європейської кіноакадемії вручають із 1988 р. Переможців обирають голосуванням майже 2300 членів організації, серед яких — актори, критики, режисери і продюсери. Церемонія кожного непарного року відбувається в Берліні, кожного парного — в інших європейських містах.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧАСОПИС BILLBOARD ЗАСНУВАВ НОВИЙ МУЗИЧНИЙ ЧАРТ
  • НАЙБАГАТША МОЛОДА ЛЮДИНА ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ
  • ДЕВІД ЛІНЧ ЗАЙНЯВСЯ МУЗИКОЮ
  • ЗАПЛАТИЛИ ПОНАД МІЛЬЙОН ЄВРО ЗА РОЛЬ БЕЗ СЛІВ
  • У РІЗ ВІЗЕРСПУН З'ЯВИЛАСЬ ЗІРКА НА АЛЕЇ СЛАВИ
  • КОРТНІ ЛАВ ЗАПУСТИТЬ РЕАЛІТІ-ШОУ
  • ОБРАЛИ ВЕДУЧИХ ЦЕРЕМОНІЇ ВРУЧЕННЯ «ОСКАРА»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».