Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДИНАМО» ЗДАЄ ПОЗИЦІЇ, або «ОБОЛОНЬ» — ГРОЗА АВТОРИТЕТІВ
Сьоме листопада впевнено назвемо днем сенсацій в українському футболі. Поразка від «Оболоні» може поставити хрест на сподіваннях Олега Лужного залишитися головним тренером «Динамо» без «в. о». Хоча в цій ситуації тренер і команда — різні складові.

Прихід Олега Лужного на заміну Газзаєва певною мірою «струсонув» команду, але не надовго. Так, «Динамо» вигравало в чемпіонаті, двічі перемогло «АЗ Алкмар», але це все було не те. Не відчувалося поліпшення гри в команді. Не може служити виправданням поразки втома після гри з «АЗ». Ми знаємо, як грають у Європі. У матчі з «Оболонню» не було ударів по воротах суперника. Фланги не працюють, захист помиляється, а напад відсутній. Ось що таке нинішнє «Динамо». Кияни виявилися безпорадні проти самовіддачі футболістів «Оболоні». Воротар Коваль не зміг стримати м'яч. Однак у тому ж моменті Худзіку дали безперешкодно пробити Юссуф і Алмейда.
Після перерви Лужний замінив Шевченка і Гусєва, але не допомогло. «Пивовари» знову зуміли провести результативну атаку. Тепер команді Ковальця пощастило. Після рикошету м'яч опинився у Сибірякова, котрий легко переграв Коваля. Можливо, в цьому моменті Сибіряков перебував у невеликому офсайді, який не помітив суддя, але це вже історія. «Динамо» не спромоглося забити бодай гол престижу. Цей програш дав змогу «Шахтарю» відірватися від «Динамо» на вісім очок.
Підопічні Луческу у гостьовому матчі з «Кривбасом» довели, що у них із реалізацією немає проблем. А от із самою грою... Господарі явно не виглядали хлопчиками для биття. Було видно, що підопічні Максимова не бояться лідера чемпіонату, що їх не надто хвилює те, що кілька днів тому «Шахтар» розібрався з лондонським «Арсеналом». Команда вийшла на поле, щоб здобути перемогу, але дався взнаки рівень команд. «Кривбасу» не вистачало техніки. Чимало було моментів, коли криворіжці класно пробивали, намагалися комбінувати. Та у грі проти «Шахтаря» одного бажання мало. «Гірники» на останній хвилині першого тайму використали чи не єдиний момент. І знову Едуардо. Хорват майстерно пробив із розвороту під поперечину. Голкіпер був безсилий.
У другому таймі підопічні Максимова не опустили рук. Був момент, коли Максимов пробивав із меж воротарського майданчика, але влучив у поперечину. А «Шахтар» знову забив. І знову наприкінці тайму. Жадсон після точного прострілу переграв воротаря. От і все. «Кривбас» не те, що був на одному рівні з «гірниками», а й виглядав навіть краще. Можливо, донеччани були стомлені після важкого матчу Ліги чемпіонів, а може, не було мотивації. Юрію Максимову хочеться побажати не опускати рук і далі продовжувати в тому дусі.
У Львові зійшлися суперники, гідні один одного,— «Карпати» приймали «Дніпро». Команди посідають сусідні місця угорі таблиці, відстань між ними — одна перемога. У цьому поєдинку, крім шаленої жаги до перемоги з обох боків, був надзвичайно високий темп. Якщо «Дніпро» тиждень відпочивав і готувався до матчу, то «Карпати» у четвер відіграли складний поєдинок у Іспанії. До честі львів'ян, ця різниця виявилася ближче до завершення другого тайму, і навіть тоді вона була не настільки велика, щоб дозволити «Дніпру» дотиснути «левів». Загалом увесь матч суперники провели на зустрічних курсах, відповідаючи атакою на атаку. Можливо, десь ще було забагато браку при передачах, але саме такий футбол намагаються прищепити нашим командам тренери-іноземці: передачі в один-два дотики, швидкий вихід усією командою з оборони в атаку, таке ж швидке повернення назад у випадку втрати м'яча. Як же так вийшло, що за такого атакувального футболу матч закінчився із «сухим» рахунком? Це запитання найперше до голкіперів обох команд, котрі сьогодні, як кажуть, впіймали кураж і були одними з найкращих у своїх командах. Воротарі упоралися і з потужними дальніми пострілами, і з підступними ударами крізь натовп у штрафних майданчиках. Єдиний раз, коли вже Лаштувка був безсилий після трьох поспіль передач львів'ян головою і удару Голодюка, «дніпрян» урятувала стійка воріт.

Результати матчів 16-го туру:
«Ворскла» (Полтава) — «Волинь» (Луцьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Піщур (33, пен.)
ФК «Севастополь» — «Зоря» (Луганськ) — 0:1
Гол: 0:1 — Фомін (85)
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Едуардо (45+1), 0:2 — Жадсон (89)
«Металург» (Запоріжжя) — «Арсенал» (Київ) — 1:2
Голи: 0:1 — Старгородський (50), 1:1 — Пісоцький (66), 2:1 — Фабіо (87)
«Металург» (Донецьк) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:3
Голи: 0:1 — Пуканич (43), 0:2 — Ярошенко (51, пен.), 0:3 — Ярошенко (60, пен.)
«Динамо» (Київ) — «Оболонь» (Київ) — 0:2
Голи: 0:1 — Худзік (7), 0:2 — Сибіряков (62)
«Металіст» (Харків) — «Таврія» (Симферополь) — 2:3
Голи: 0:1 — Шиндер (2), 0:2 — Корнєв (9), 0:3 — Донець (31), 1:3 Тайсон (45+1), 2:3 — Олійник (45+3)
«Карпати» (Львів) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:0
також у паперовій версії читайте:
  • ПРОГНОЗОВАНІ ПІВФІНАЛИ
  • ФУТБОЛЬНА «МОЛОДІЖКА»: НОВИЙ ВИКЛИК
  • ДВА УСПІХИ НА ТРЬОХ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».