Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
«ТЕСТ» — ПРО ВОДУ
Виявляється, ми п'ємо неякісну воду. На цьому наполягає президент Центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий, посилаючись на результати досліджень.

Річ у тім, що в Україні на питну воду діють два стандарти — ГОСТ часів Радянського Союзу та Державні санітарні правила і норми, які стосуються виключно водопровідної води, зазначив експерт. Виробники ж води у бутлях керуються технічними умовами, які самі і розробляють. Але ці умови повинні відповідати чинним Державним гігієнічним нормативам від 2008 року.
Згідно з цими нормативами, на перший погляд, воду контролюють набагато суворіше, ніж у тому ж ЄС,— враховується значно більша кількість показників. Однак, незважаючи на таку, здавалося б, велику кількість додаткового контролю в Україні (в порівнянні з ЄС), європейці продовжують пити якіснішу воду, ніж ми. Причина в тому, що саме розуміння рівня якості води в країнах Євросоюзу та в Україні відрізняється. Для нашої країни, за словами фахівців,— це «традиційне» прагнення до знищення бактерій. Європа ж, навпаки, виступає за збереження мікрофлори, оскільки там професіонали на всіх рівнях розуміють, що без корисної мікрофлори природна вода стає простим розчином солей і користі не приносить.
Більшість українців обізнана, що найкращим вибором для щоденного вживання є природна питна вода з низьким рівнем мінералізації. Тому, лише гармонізувавши вітчизняні норми з нормами ЄС, можна буде по-справжньому гарантувати українцям питну воду, корисну для їхнього здоров'я, твердить керівник «Тесту».
Наскільки чиста вода з-під крана, можна перевірити шляхом кип'ятіння, пояснив експерт. Рудий або навіть чорний осад чи піна — звичайне явище. Його можна забрати найпростішим способом — звичайним фільтром. Однак варто пам'ятати, що фільтр здатний очистити водопровідну воду, а не бюветну, попередив фахівець.
«Більшість фільтрів, які продаються на нашому ринку, призначена лише для доочищення води. Ні в колодязі, ні в бюветі вода не проходить знезаражування. Виходить, якщо пропустити через фільтр цю воду, то вона пройде лише додаткову фільтрацію, а не знезаражування»,— зазначив Валентин Безрукий.
також у паперовій версії читайте:
  • НОВЕ ОБЛИЧЧЯ МЕДИЦИНИ
  • ДЛЯ КОГО ДЕПРЕСІЯ НЕ СТРАШНА
  • «СОЛДАТИ ВИХІДНОГО ДНЯ»
  • КОРОТКОЗОРІСТЬ ЛІКУВАТИМУТЬ КРАПЛЯМИ?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».