Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПІДПРИЄМЦІ ПРОТЕСТУЮТЬ
Учора Верховна Рада України перенесла розгляд проекту Податкового кодексу (ПК) у другому читанні на 16 листопада, але це не завадило підприємцям розпочати біля ВР акцію протесту проти ухвалення цього документа.

В акції взяли участь більш як тисяча осіб із різних регіонів. Вони тримали плакати: «Полтава проти нового Податкового кодексу» і аналогічні плакати, тільки з назвами різних міст. Крім того, були плакати «Уряд Азарова — «бери шинель...», «Великим вареником можна подавитися», «Ганьба новій владі», «Ні — азаровщині!».
В областях низка приватних підприємств і ринків припинили свою роботу, протестуючи проти ухвалення запропонованого урядом Миколи Азарова проекту ПК.
На думку голови парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталії Королевської, замість реформ підприємці одержали перетворення податкової на «гестапо», повне знищення малого і середнього бізнесу як класу, пільги для обраних і утиск усіх прав підприємців. «Проблема у нас одна — беззаконня чиновників і терор, який державна машина розгорнула проти малого і середнього бізнесу. Податкова міліція проводить акції залякування. Але їм не добитися свого»,— заявила Н. Королевська, звертаючись до учасників акції протесту.
Вона накреслила першочергове тактичне завдання — недопущення ухвалення ПК у його нинішньому вигляді. «Податковий кодекс слід ухвалювати за розділами. При цьому кожен розділ має пройти широке обговорення з підприємцями, яких він безпосередньо стосується. Я маю на увазі справжнє обговорення, а не його імітацію, коли податківці ведуть бесіди і дискусії самі з собою на тему, скільки кому винен бізнес,— вважає Н. Королевська.— Має бути вироблена спільна позиція, яка влаштовуватиме підприємців. Вважаю, що часу на це буде потрібно не менш як півроку, тому ухвалення кодексу за частинами має завершитися в липні 2011 року, а набрати чинності в 2012 році».
Як наголосила голова Комітету Верховної Ради, відстрочення в ухваленні ПК — не самоціль. «Наше стратегічне завдання — це проведення реформ: податкової, митної, ліцензійної, декларативної. Я говорю про справжнє реформування, який кожний із вас відчує на своєму бізнесі, а не про пусті балачки»,— підкреслила Н. Королевська.
Проти ухвалення в другому читанні Верховною Радою України проекту Податкового кодексу, поданого Кабінетом Міністрів, виступає й Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України.
Про це йдеться у заяві Федерації профспілок за підписом її голови В'ячеслава Роя.
«Ми підтримуємо вимоги організацій, які об'єднують підприємців малого та середнього бізнесу, щодо змісту проекту Податкового кодексу»,— наголошується у заяві.
У Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України вважають, що запропонований урядом проект ПК «знищує спрощену систему оподаткування для юридичних осіб, значно обмежує її для фізичних осіб; збільшує податкове навантаження на малий, середній бізнес та породжує надмірний тиск на підприємців з боку податкової адміністрації; загострює проблему тінізації заробітної плати».

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • НІ ВІДКРИТОСТІ, НІ ЧЕСНОСТІ...
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».