Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЧОРНОБИЛЬ УВІЙШОВ ДО ДЕСЯТКИ МОТОРОШНИХ МІСЦЬ ДЛЯ ТУРИСТІВ
За рейтингом турфірм, Чорнобиль посідає десяте місце серед міст, омріяних шанувальниками гострих відчуттів, повідомляє tsn.ua. З року в рік туристів у зоні більшає. Минулоріч тут побувало 7 000 осіб, а за сім місяців цього року — близько 5 000 (у стандартній групі 17 туристів, вартість поїздки на одного становить 427 грн.).

Усі інші позиції в рейтингу дісталися зарубіжним страхітливим місцям. Першу десятку очолив музей медичної історії Мюттера у Філадельфії, де представлена колекція черепів, скелет двоголової дитини, сіамські близнюки, у яких є спільна печінка, і труп жінки, перетворений на мило.
На другому місці — лагуна Трук у Мікронезії неподалік Гаваїв. На дні її покоїться безліч уламків військових кораблів і авіаносців, потоплених 1944 року під час війни з Японією. Кажуть, душі членів їхніх екіпажів досі бродять у цих краях і можуть стати причиною загибелі допитливих туристів.
Третє місце займає чаклунський ринок Сонора в мексиканській столиці Мехіко. Тут можна побачити справжніх відьом, які за десять доларів вирішать будь-які ваші проблеми.
Четверте — знаменитий Острів Пасхи. Ніхто не знає, куди поділися майстри, які виготовили величезні статуї висотою до 21 м і вагою до 90 тонн.
П'яте місце віддали болотам Манчак у Луїзіані поблизу Нового Орлеана. Тут нібито водяться перевертні — rou-ga-rou. Іноді туристи чують їхнє виття. Крім того, в болотах повно голодних крокодилів.
На шостому місці — паризькі катакомби, де по обидва боки довжелезних тунелів лежать кістки й черепи загиблих революціонерів.
На сьомому — будинок Вінчестерів у Сан-Хосе, Каліфорнія, в якому нібито водяться привиди. Ворожка передбачила власниці будинку, спадкоємиці знаменитої збройової компанії Сарі Вінчестер, що її переслідуватимуть примари людей, убитих з вінчестерів.
Восьме жахливе місце у світі — глухий кут Мері Кінг у старій частині Единбурга. Це кілька вуличок, де в XVII ст. лютувала чума. Нещасних, уражених епідемією, замикали в будинках і залишали помирати. Тепер тут спостерігається полтергейст.
На дев'ятому місці — Телемське абатство на Сіцілії, де колись знаходилася резиденція знаменитого лідера сатаністів Алістера Кроулі. Нині будівля напівзруйнована.

СПІЙМАЛИ МАВПУ, ЯКА ПОКУСАЛА СОТНЮ ЛЮДЕЙ
Японська поліція за підтримки місцевих жителів і муніципальних служб спіймала макаку, котра покусала за останні місяці 117 осіб. Тварина нападала на людей у кількох містечках біля підніжжя гори Фудзі в префектурі Сідзуока, повідомляє lenta.ru.
Мавпу помітила на своєму балконі одна з місцевих жительок. Вона впустила тварину в квартиру й замкнула в одній з кімнат. Макака залізла у шафу, звідки місцева поліція, що прибула на місце, змогла дістати її лише за допомогою сльозогінного газу.
«Ми відчули значне полегшення, коли спіймали її»,— розповів журналістам представник місцевої влади.
За його словами, немає жодних сумнівів у тому, що поліція схопила саме ту макаку. Він пояснив, що останнього разу повідомлення про атаку мавпи надійшло саме з того району, в якому її затримали, а після «арешту» бешкетниці напади припинилися.
Жінка, в будинку якої зловили тварину, отримає нагороду в 200 тис. ієн (близько 2,5 тис. доларів). Про те, яка доля очікує задерикувату макаку, не повідомляється.

КРОКОДИЛ СПРИЧИНИВ АВІАКАТАСТРОФУ
Крокодила-втікача назвали причиною падіння літака, який здійснював внутрішній рейс у Демократичній Республіці Конго, повідомляє NEWSru.ua. Невеликий пасажирський літак врізався в житловий будинок — загинули пілот, а також ще 19 осіб, які перебували на борту. Завдяки щасливому випадку, в самому будинку нікого не було.
Про причину трагедії слідчим розповів єдиний, хто вижив у катастрофі. Річ у тім, що один з пасажирів сховав у своїй спортивній сумці крокодила. У якийсь момент рептилія втекла і викликала паніку в салоні. Люди почали бігати, літак втратив рівновагу і впав.
Крокодил, найімовірніше, був контрабандою — його везли на продаж. У звіті слідчих ідеться: «Перелякана стюардеса кинулася в кабіну пілотів, за нею побігли пасажири».
Літак чеського виробництва Let L-410 Turbolet належав приватному перевізнику Filair. За штурвалом перебував 62-річний бельгієць Даніель Фільмот, власник цієї авіакомпанії. Ніяких технічних пошкоджень літака під час розслідування не знайшли.

ЗВІРІ В ЗООПАРКУ ВІДЗНАЧИЛИ ХЕЛОВІН
Доглядачі звіринцю Детройта (США) роздали його мешканцям гарбузи зі смачною начинкою. У такий спосіб вони щороку залучають тварин до святкування Дня всіх святих, повідомляє 24tv.com.ua. В залежності від уподобань, кожен отримує щось своє: мавпам, наприклад, дістаються гарбузи з їхньою улюбленою італійською пастою.
«Спостерігати за всім цим без сміху просто неможливо. Дітям до вподоби, а нам — додатковий заробіток у переддень свята»,— розповідає менеджер зоопарку Елізабет Арбо.
За словами працівників звіринця, напередодні святкування Хеловіна від відвідувачів немає відбою. Оригінальну акцію проводять кілька років поспіль, і в Детройті вона користується шаленою популярністю. Люди в захваті від того, як кумедно звірі поводяться з гарбузами: полярний ведмідь їх зазвичай трощить, а горила їсть, як яблуко, словом, у кожного свій підхід.

НАЙДОВШИЙ КІТ У СВІТІ
Кота, що живе в місті Ріно на заході штату Невада (США), визнали найдовшим домашнім котом у світі, повідомляє tsn.ua. Параметри мейн-куна на прізвисько Стьюї занесено до Книги рекордів Гіннесса — довжина тіла тварини від кінчика носа до куприка становить 123,2 см.
За словами господарів, Робін Хендріксон та Еріка Брендснесса, вони звернулися до представників Книги рекордів Гіннесса з проханням зафіксувати довжину їхнього вихованця тому, що розміри кота незмінно захоплювали і вражали всіх гостей.
«Усі говорили, який у вас довгий кіт!» — поділилася спогадами Хендріксон.
Власники Стьюї розповіли, що завели мейн-куна в травні 2005-го. 2008-го вони вперше звернулися до представників Книги рекордів, але тоді кіт ще набирав вагу і ріс, тому досягнення зафіксували лише нині, коли процес росту припинився. Усього в будинку господарів живе п'ять мейн-кунів.
«Стьюї у нас дуже милий і товариський. Він усім подобається. Крім того, він піклується про своїх чотирьох товаришів», — наголосила заводчиця котів.
Попередній рекорд довжини котячого тіла також належав мейн-куну і становив 121,9 см.
Мейн-куни — найбільші домашні коти у світі. У дорослих тварин — мускулисте, довге і ширококосте тіло, велика масивна голова й широкі вуха з невеликими гострими китицями на кінчиках. Попри значні розміри і силу, мейн-куни дуже товариські, доброзичливі й ласкаві домашні тварини. Вони швидко звикають до своїх господарів і люблять проводити з ними час.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».