Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПАРКОВІ ЛАВКИ ЗІ ШПИЛЬКАМИ
Китайці знайшли оригінальний спосіб відучити відвідувачів парків довго засиджуватися на лавках: у сидіння вмонтували сталеві шпильки, які контролює таймер, керований за допомогою монет, повідомляє РБК-Україна.
Ця ідея належить власникам парку Яньтай у східній китайській провінції Шаньдун. Якось вони побували на художній виставці в Німеччині, де побачили скульптуру, що є аналогічним предметом меблів зі шпильками на сидінні. Її створив Фабіан Брунсінг на знак протесту проти комерціалізації сучасного суспільства.

Практичні китайці вирішили пристосувати цю ідею для потреб повсякденного життя і виготовити незвичайні лавки. Якщо людина сидить на них дуже довго і не опускає монету в контролюючий пристрій, то механізм висуває на поверхню десятки сталевих шпильок, установлених у сидінні. Вони надто короткі, щоб заподіяти шкоду, але достатньо довгі, аби завдавати значні незручності.
Господарі Яньтаю вимушено пішли на такі непопулярні заходи. Річ у тім, що у вихідні парки переповнені юрбами людей, які прагнуть відпочити на природі. За словами одного зі співробітників парку, цей винахід заважатиме відвідувачам займати лавки на весь день.

ДВОЛАПИЙ СОБАКА— СЕРЖАНТ АМЕРИКАНСЬКОЇ АРМІЇ
Дволапому собаці на кличку Фейт присвоїли звання сержанта армії США за те, що він подає приклад оптимістичного ставлення до життя і підтримує дух ветеранів війни в Іраку та Афганістані, котрі повернулися на батьківщину з різними каліцтвами, повідомляє tsn.ua.
Фейт, помісь лабрадора і чау-чау, народився без передньої лапи; другу кінцівку довелося ампутувати через те, що вона була недорозвинена. Цуценя без передніх лап забрала до себе американка Джуд Стрінгфеллоу з Оклахоми. Жінка і її син почали піклуватися про тварину і вчити ходити на задніх лапах. Щоб собаці було цікавіше тренуватися, як приманку використовували ложку арахісової олії.
Незабаром пес навчився швидко і впевнено пересуватися на задніх лапах. Коли він підріс, Джуд Стрінгфеллоу почала водити його до лікарні, де лежали американські військові з важкими травмами.
У лікарнях Фейт влаштовує для військовослужбовців справжню виставу — бігає по палатах, гавкає і всіляко намагається розвеселити ветеранів.
«Він надихає і підтримує цих молодих людей. Зворушливо спостерігати за тим, що його дії знаходять відгук у їхніх серцях»,— розповіла господиня Фейта.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ІМЕНИННИКИ У ВЕРЕСНІ
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».