Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КРИМІНАЛ
НЕ ШУКАЙТЕ ДОЛІ В ІНТЕРНЕТІ

Українська глибинка впевнено опановує не лише користування мережею Інтернет, а й практику шахрайств із його використанням. Жертвою поки що не встановлених зловмисників з Полтавщини став заможний 50-річний громадянин США, який у себе на батьківщині займається фармацевтичним бізнесом і володіє мережею аптек.

Цей чоловік піддався модному серед немолодих громадян явищу. Не надто довіряючи своїм незалежним і сучасним співвітчизницям, котрих вони зневажливо іменують «комп’ютерами у спідницях», статечні дядечки підшуковують собі молоденьких наречених зі скромним статком з-поміж мешканок незаможних країн. Сподіваються, що ті все життя їм будуть вдячні й покірливі.
Цей шукач щастя знайшов об’єкт своєї уваги у Кременчуці й спинив вибір на гарненькій провінційній медсестрі, яка назвалася Наталкою Коваленко. Її він знайшов на одному із сайтів знайомств. Судячи з фотографії та анкети, це було ангельське створіння, сповнене всіляких чеснот, яке мріяло про «чисте й вічне почуття» та інші подібні дурниці. Одне слово, американець закохався, між ними зав’язалося інтерактивне спілкування, і через два місяці «Наталка» виманила у нього сім тисяч доларів нібито на лікування хворої матері. Напевно, чоловік вирішив заздалегідь завоювати прихильність майбутньої тещі. А влітку він приїхав до Кременчука власною персоною.
Адресу, зазначену в анкеті, він, звичайно, не знайшов, тому пішов шукати кохану до першої ж лікарні. Шукав примітивно: усім зустрічним людям у білих халатах показував фотографію дівчини і ламаною російською мовою запитував, де вона. Представники старшого покоління здивовано знизували плечима — не знаємо, мовляв, таку. Зате молоденькі медсестри підняли чужоземця на сміх. Ще б пак! На фото було зображено російську акторку Катерину Гусєву, котра зіграла роль у серіалі «Бригада».
Урешті-решт американця вивели на лікаря-психіатра, котрий непогано володів англійською мовою. Той представив йому санітарку на ім’я Наталка Коваленко, яка працює в їхньому закладі, але нею виявилася 59-річна жінка, котра, зрозуміло, ні з ким не знайомилася і не спілкувалася через Інтернет та мала про нього приблизне уявлення. Гроші, що переказували на її ім’я з-за океану, тим більше не отримувала. Тоді лікарі відправили невдаху-нареченого до міліції.
Працівники Кременчуцького міського управління внутрішніх справ встановили особу, яка отримувала гроші. Нею виявилася жінка 58 років, причому тезка й однофамільця ні в чому не винної санітарки. Це потім підтвердили дані, зняті з відеокамер спостереження, якою були обладнані касово-операційні зали банківської установи. Проте обвинувачення їй пред’явлено не було, бо її причетність до шахрайства малоймовірна. Каже, що гроші попросила отримувати в касі знайома дівчина, котра сказала, що загубила паспорт. Судячи з усього, приблизно так воно й було.
Тож американцеві доведеться повертатися на батьківщину ні з чим, а оперативникам — спробувати вийти на слід шахрайки або групи шахраїв.

За повідомленням МВС України
також у паперовій версії читайте:
  • ХРОНІКА ПРИГОД
  • КОНТРОЛЬНИЙ РЕЙД МВС
  • СТЕРЕЖІТЬСЯ «БАРСЕТОЧНИКІВ»!

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».