Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЗБИТКИ ВІД ПОЖЕЖ — АСТРОНОМІЧНІ
За попередніми оцінками фінансових експертів, економічні збитки від лісових пожеж (липень-серпень) у Росії становлять близько 15 млрд дол. США, що, як уточнюється, прирівнюється до 1% ВВП, повідомляє Укрінформ із посиланням на російську службу Бі-Бі-Сі.

Водночас, за матеріалами російських ЗМІ, у цих оцінках ідеться тільки про прямі витрати та короткострокові наслідки для економіки. На думку оглядача газети «Коммерсантъ», офіційні спроби оцінити збитки, пов’язані з аномальною спекою та пожежами у РФ, з’являться не раніше як наприкінці 2010 року.
За оперативною інформацією МНС Росії, на цей момент у Московській області залишається 70 осередків природних пожеж. У більшості інших потерпілих регіонів РФ ситуація нормалізується. Триває боротьба зі стихією у Тамбовській, Івановській, Рязанській та Нижньогородській областях.
У Москві усе змінюється залежно від вітру. Так, у понеділок уранці відчувалося деяке полегшення, вміст чадного газу в повітрі різко впав. Однак ближче до вечора вітер знову приніс дим.
На Далекому Сході РФ також ускладнилася пожежонебезпечна ситуація. Кількість лісових займань зросла за добу з одного до семи. Як сповіщає РІА «Новости», всі осередки вогню знаходяться у Чукотському автономному окрузі.
Через стихію режим надзвичайного стану запроваджено у закритому місті Озерську Челябінської області. Там розташоване ВТ «Маяк» — один із найбільших російських центрів із переробки та зберігання відпрацьованого ядерного палива. Місцева адміністрація координує зусилля усіх служб, задіяних у вирішенні проблеми.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • У КВІТНІ — НОВІ ТАРИФИ?
  • ХТО СУПЕРЕЧИТЬ МЕТІ ПРЕЗИДЕНТА?
  • ЖІНКИ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ДОВШЕ
  • ОТ ЯКБИ ЗНОВУ НА ВИБОРИ...

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».