Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СТОЛИЦЯ ГУРМАНІВ
Європейські туристи-гурмани в захопленні від італійської кухні й вважають Рим найкращим місцем для задоволення своїх гастрономічних смаків (18% опитаних туристів), повідомляє TourDaily.ru. Артишоки, паста «ала карбонара» («спагеті карбонара»), рагу з бичачих хвостів та інші делікатеси завоювали шлунки європейських гурманів, незважаючи на їхні витончені смаки.

Багатьох не залишили байдужими і вишукані страви французької кулінарії. За паризьку кухню проголосували 15% опитаних. На третьому місці опинилася іспанська Барселона (9% респондентів).
Найменшою популярністю у шанувальників незвичних страв користуються міста Великої Британії. 19 відсотків громадян вважають, що у Лондоні найгірша європейська кухня. Схожі враження лишаються у туристів після відвідин Ліверпуля і Бірмінгема. Проте таке спартанське ставлення до їжі, як у британців, стане до смаку тим, хто дотримується дієти і не хоче піддавати свою травну систему екстремальним випробуванням.

ЧИ Є БЕЗГРІШНІ?
У Німеччині складено географічний атлас семи смертних гріхів. Журналісти тижневика Zeit, проаналізувавши соціально-економічне становище міст, виявили, який з них більшою мірою відповідає конкретному смертному гріху. Вони керувалися списком гріхів, складеним у 590 році Папою Григорієм Великим.
Містом гніву й злості (Ira) став Берлін, у якому, за статистикою, на мільйон жителів припадає 12958000 випадків нападів, які призвели до фізичного каліцтва. Столицею зневіри й ледарства (Acedia) виявився округ Укермарк на північному сході Німеччини в Бранденбурзі. Соціальна активність є найнижчою: лише 13,5 відсотка жителів беруть участь у суспільному житті.
Головним містом заздрості (Invidia) був Бремен, де зареєстровано 5313 пограбувань на мільйон жителів. Мюнхен став містом гордині (Superbia) найперше тому, що там на мільйон жителів припадає 29 пластичних хірургів — найбільший показник у країні.
Обжерливістю (Gula) частіше від інших грішать жителі баварського регіону Оберланд, де на мільйон жителів припадає 14 ресторанів. А жадібність (Avaritia) домінує в Гамбурзі: беручи до уваги середньостатистичний дохід городян (1496 євро на людину) і високу частку будинків (14,1 відсотка), в Гамбурзі найбільший розрив між багатими і бідними.
Нарешті столицею хтивості (Luxuria) виявився Дюссельдорф: за кількістю секс-шопів, стриптиз-клубів та інших закладів інтимного характеру (21 на мільйон жителів) мешканці можуть вважатися найбільш розпусними в Німеччині. Який період часу журналісти брали для статистичного аналізу, не уточнюється.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • ВІДКРИТТЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».