Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
БУДЕ «ОДИНАДЦЯТИРІЧКА»
Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до законодавчих актів України з питань загальної середньої і дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу)».

Закон установлює 11-річний термін навчання в загальноосвітніх навчальних закладах і впроваджує обов’язкову дошкільну освіту дітей старшого дошкільного віку, а також надає загальноосвітнім навчальним закладам право входити до складу освітніх кіл, союзів, інших об’єднань.
У лютому цього року ВР відхилила законопроект № 5252 «Про внесення змін до деяких законів України щодо впровадження десятирічного терміну навчання для здобування повної загальної середньої освіти». У законопроекті було запропоновано змінити терміни здобування повної середньої освіти, зокрема, в загальноосвітніх навчальних закладах I–III ступенів — з 12 років на 10 років, у загальноосвітніх навчальних закладах I ступеня — з чотирьох років на три роки, в загальноосвітніх навчальних закладах ІІІ ступеня — з трьох років на два роки, а також уточнити терміни перебування в дошкільних навчальних закладах (яслах-садках) — до семи років і установити початок навчання в середній загальноосвітній школі з семи років.
Водночас Міністерство освіти і науки України виступило проти повернення до 10-річної системи навчання у школах. Зокрема, йшлося в заяві прес-служби відомства, при поверненні 10-річної системи 100 тис. учителів автоматично стануть безробітними.
Нині в нашій країні діє 12-річна система освіти. Перший випуск учнів за цією системою мав бути 2013 року.

ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС— НА ОБГОВОРЕННЯ
Верховна Рада ухвалила Постанову «Про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України», внесену Головою ВР Володимиром Литвиним.
Постанова передбачає винести проект Податкового кодексу на всенародне обговорення, у зв’язку з чим до 14 липня передати в установленому порядку Кабінету Міністрів текст проекту Податкового кодексу, підготовленого Комітетом ВР з питань податкової та митної політики до другого читання, з урахуванням пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.
Уряду доручено забезпечити оприлюднення проекту Податкового кодексу і належні умови для проведення його всенародного обговорення, а також узагальнити результати всенародного обговорення проекту Податкового кодексу і до 5 вересня подати їх до Верховної Ради.
Крім того, рекомендовано Кабінету Міністрів розробити і подати до Верховної Ради проект закону про державний бюджет на наступний рік на основі нових Податкового та Бюджетного кодексів України.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • А СУДДІ ХТО?
  • ЮЩЕНКО: «ПРОРОЦТВО ПОЧИНАЄ ЗБУВАТИСЯ»
  • БРОНІСЛАВ КОМОРОВСЬКИЙ — ПРЕЗИДЕНТ ПОЛЬЩІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».