Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«МАЛЮЄ» МУРАХАМИ
Американський художник, 31-річний Кріс Труман із міста Клермонт (штат Каліфорнія) використав для створення картини мертвих мурашок, повідомляє gazeta.ua. Полотно має назву «Автопортрет з рушницею». На ньому митець зобразив молодшого брата, одягненого як ковбой. У руках він тримає батьківську рушницю.

Портрет схожий на звичайну стару пожовклу фотографію. Труман прагне в такий спосіб показати, що люди контактують із речами поверхово, а також те, як змінюється наше враження, коли ми «наближаємося до предметів».
Вибір «матеріалу» для твору він пояснив так: «Мурахи вписуються у те, що я називаю «розумним життям». Ми бачимо їх на кухні, давимо ногами, але якщо подивимося на них уважно, то помітимо — вони неймовірні».
Кріс «малював» картину два роки. Митець зізнається, що йому було важко добувати «матеріал» для роботи. Спочатку він намагався ловити маленьких комах самотужки, але йому це погано вдавалось. Тоді замовив мурах через Інтернет — як корм для змій.
Попри стрес, отриманий від убивства нещасних комах, Труман задоволений результатом своєї роботи.
«Ви бачите або хлопця в ковбойському капелюсі, або мурах, але не можете бачити все це водночас»,— говорить він.
Картину виставлено у галереї міста Сан Дієго. Її ціна — 35 тис. доларів. Імовірно, вона буде першою і останньою, яку Кріс створив у такий спосіб.
«Я більше не маю наміру вбивати мурах»,— зазначив художник.

ДЛЯ ДАЙВЕРІВ ВІДКРИТО КЛАДОВИЩЕ ВІЙСЬКОВИХ КОРАБЛІВ
Якщо туристи відвідають друге за величиною кубинське місто Сантьяго-де-Куба, починаючи з жовтня цього року, то зможуть побачити остови кораблів, затонулих наприкінці ХІХ ст., повідомляє РІА «Новости».
Завдяки своїй винятковості, новий маршрут стане популярним, переконані експерти туріндустрії. До речі, щороку острів відвідують близько 2,4 млн іноземців.
Іспанські броньовані крейсери «Христофор Колумб», «Адмірал Окендо» і «Біскайя», а також есмінці «Фурор» і «Плутон» затонули 3 червня 1898-го біля Сантьяго-де-Куба під час нерівного бою з кораблями двох флотів США. Там також покояться залишки американського пароплава «Меррімек». У тому бою, за даними істориків, загинуло понад 370 іспанських моряків, близько 150 було поранено і півтори тисячі взято в полон. З боку Сполучених Штатів загинув один військовослужбовець і двоє отримали поранення.


також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗНАХІДКИ
  • ЩИРІ ВІТАННЯ ПОБРАТИМОВІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».