Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
У СОЧІ СТАРТУВАВ «КІНОТАВР»
Театралізованим шоу та показом кадрів із відомих радянських та російських фільмів стартував у Сочі двадцять перший Відкритий російський кінофестиваль «Кінотавр», повідомляє NEWSru.ua. Основне журі фестивалю очолює відомий кінорежисер, гендиректор кіноконцерну «Мосфільм» Карен Шахназаров.

Перший приз — «За художній внесок у вітчизняний кінематограф» — на церемонії відкриття вручили народному артистові Росії, лауреатові Державної премії РФ, премії президента РФ, режисерові Глібу Панфілову.
Фільмом відкриття «Кінотавру», як і торік, став альманах — «Москва, я люблю тебе», що складається з 18 п'ятихвилинних різножанрових новел, знятих різними режисерами.
До основного конкурсу головного огляду увійшли чотирнадцять стрічок, у «Короткому метрі» — дев'ятнадцять. Як завжди, на «Кінотаврі» буде низка позаконкурсних програм.
Фестиваль закриє остання картина Володимира Мотиля, котрий помер у лютому цього року, «Багровий колір снігопаду». Посмертно йому присуджено приз «На згадку про безцінний внесок у вітчизняну культуру».
Україну на кінофестивалі представляє фільм — учасник конкурсу 63-го Каннського кінофестивалю — «Щастя моє» Сергія Лозниці.
Хто стане володарями основних призів і гран-прі, вартість якого становить 625 тисяч рублів, буде відомо 13 червня.

ТРІУМФ «СУТІНКІВ»
На церемонії вручення кінонагород телеканалу MTV Movie Awards-2010, що відбулася в амфітеатрі Gibson в Юніверсал-Сіті, штат Каліфорнія (США), всі головні «золоті попкорни» завоювала вампірська сага «Сутінки. Новий місяць» Кріса Вейтца, повідомляє utro.ua.
Стрічка, знята за однойменним романом Стефані Майєр, стала найкращим фільмом року, а головних героїв — Крістен Стюарт і Роберта Петтінсона — названо найкращими акторами року, котрі також продемонстрували «поцілунок року».
Творці картини з 50-мільйонним бюджетом, що зібрала понад 700 млн доларів, представляють історію як постмодерністську версію Ромео і Джульєтти в пригодницькій стрічці із захопливим сюжетом.
Найпрестижніша кінонагорода MTV — «Суперзірка глобального масштабу» — також дісталася виконавцеві ролі романтичного вампіра-вегетаріанця Роберту Петтінсону.
Роберт, якому 24 роки, захоплюється спортом, грає на гітарі й синтезаторі у складі групи Bad Girls. На запитання про жанр їхньої музики, актор відповідає: щось «рок-н-рольне на кшталт Led Zeppelin».
Нагороду глядацької аудиторії MTV «Визнання покоління» за досягнення в кіномистецтві отримала Сандра Баллок. Вона з'явилася перед публікою вперше після розриву з чоловіком через його невірність. Баллок прокоментувала розлучення і порівняла своє особисте життя з «бомбою, що вибухнула», але зазначила, що вона «не загинула».
Проривом року глядацька аудиторія MTV назвала роль другого плану, яку виконала Анна Кендрік у фільмі «Мені б у небо». За цю роботу 24-річну актрису було номіновано на здобуття таких престижних кінопремій, як «Оскар», «Золотий глобус», Гільдії кіноакторів і BAFTA. У січні вона отримала титул «Зірка, що сходить». Кендрік, до речі, також знімалася в двох картинах саги «Сутінки».
Церемонія вручення кінонагород MTV Movie Awards — щорічне телевізійне шоу, організоване музичним телеканалом, на якому шляхом інтернет-голосування називають найкращі досягнення в кіноіндустрії. Премію задумали як альтернативу «Оскару» в 1992 році. Її незмінний атрибут — живі виступи музикантів. Цього року публіку розважали Азіз Ансарі, Снуп Дог, Кеті Перрі, Крістіна Агілера і Дженніфер Лопес у дуеті з Томом Крузом.


також у паперовій версії читайте:
  • ЗАСПІВАВ ДУЕТОМ ІЗ ОБАМОЮ
  • ВІДМОВИВСЯ ВІД «ХОББІТА»
  • ОГОЛОШЕНО КОНКУРС ВІРШІВ НА ПІСНЮ «ТРО-ЛО-ЛО»
  • ЗАПОВІТ МАЙКЛА ДЖЕКСОНА
  • СОТНЯ НАЙБАЖАНІШИХ ЖІНОК ПЛАНЕТИ
  • НАЙКРАЩІ ВИГАДАНІ МІСЦЯ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ
  • ЗІРКА ДВОХ «МІЛЬЯРДНИКІВ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».